Csütörtökön 17:45 óta feszültségkimaradás miatt nem lehetséges a közlekedés a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, valamint a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, a vonatok várakozásra kényszerülnek. A ceglédi, a szobi, a veresegyházi és az esztergomi vonalon jelentősen megnő a menetidő, minden érintett vonalon jelentős késésekre és vonatkimaradásokra kell számítani. Az utasok kiakadtak, ugyanis a szerelvényekről nem lehet leszállni, fogy a levegő és a türelem is.

Áramkimaradás

Csütörtökön 17:45 óta feszültségkimaradás miatt nem lehetséges a közlekedés a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, valamint a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, a vonatok várakozásra kényszerülnek. A ceglédi, a szobi, a veresegyházi és az esztergomi vonalon jelentősen megnő a menetidő, minden érintett vonalon jelentős késésekre és vonatkimaradásokra kell számítani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Nagy a felfordulás

A vonatok a Nyugati pályaudvar helyett más fővárosi állomásokon fordulnak vissza: a vasúti jegyek és bérletek érvényesek az M3-as metró teljes vonalán, valamint a 12-es és 14-es villamos teljes vonalán – adta hírül a Mávinform.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Forgalmi változások

A történtek miatt a Budapest-Esztergom vonalon Angyalföld állomásig közlekednek a vonatok. A Budapest-Vác-Szob és Budapest-Veresegyház-Vác vonal vonatai Rákospalota-Újpestig közlekednek, onnan fordulnak vissza Vác és Veresegyház felé. A G70-es és a G71-es vonatok, valamint a Nyugati pályaudvarról óra 45-kor és a Vácról óra 04-kor induló S70-es vonatok kimaradnak.

Nem jutnak el Budapestig az IC-vonatok

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonali S50-es, Z50-es vonatok, a Nyírség és Tokaj InterCity-k csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan indulnak vissza Cegléd, Szolnok felé. A szegedi Napfény InterCity-k csak Ceglédig közlekednek és onnan indulnak. Az S21-es vonatok csak Kőbánya-Kispest és Lajosmizse között járnak.

„Jó lett volna bemondani”

„Jó lett volna ezt bemondani pl. Zugló vasútállomáson” – írta egy mérges utas, aki szeretett volna eljutni a repülőtérre, de más lehetőség után kellett néznie, amikor kiderült, mi történt.

Már mindenki forrong

„Én pont a Pilis-Rákos vonalon járó vonaton ülök, idestova 40 perce. Megállt a töltésen és senki sehova. Leszállni nem lehet. Már mindenki forrong. Történjen már valami” – írta egy szenvedő utas. „Csodálatos, hogy ezen a tetves vonaton ülök áram nélkül, ablak és légkondi nélkül. Ehhez ismét gratulálni tudok Nektek! Kártérítés persze nincsen mi?” – fogalmazott egy újabb dühös utazó.

„Nem hoztam pizsamát”

„Észrevettük, itt ragadtunk a 17:38-as S50-esen Nyugati és Zugló között. Marha jó lenne, ha lenne valami megoldás, mert nem hoztam pizsamát… Leszállni persze nem lehet ugye” – tette hozzá egy hölgy.

Elgázolt kerékpáros

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg csütörtök délelőtt, hogy a reggeli órákban egy, a Nyugati pályaudvarról induló vonat halálra gázolt egy kerékpárost. „Csütörtök délelőtt a Nyugati pályaudvarról 8:53-kor Szeged felé elindult Napfény IC Vecsés-Kertekaljánál a vasúti átjáróban elütött egy kerékpárost, aki a balesetben életét vesztette. A helyszínelés befejezéséig, várhatóan 12-13 óráig Vecsés és Üllő között nem közlekednek a vonatok, a ceglédi vonalon jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni” – írta a Mávinform. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: hiába várnak a vonatra az utasok. Fotó: BPK