Vasárnaptól jön az újabb lehűlés, ami miatt visszatér a télies időjárás, és ezért a közútkezelő munkatársai már szombat este elkezdték az előzetes munkákat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerint a dolgozóik folyamatosan végzik a sószórási munkákat.

Este ismét havazhat

Felhős, borult vasárnapra számíthatunk január 24-én, azonban reggel és délben rövidebb időre a nap is kisüthet. Napközben kevésbé lehet számítani az esőre, záporra, viszont délután, illetve este többfelé eleredhet az eső, amelyet nyugat felől egyre nagyobb területen havazás vált fel – írja a 24.hu.

Nem lesz túl meleg

Az időjárás-jelentés szerint a legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul majd. Késő estére viszont 0 és 6 fok közé csökkenhet a hőmérséklet. Ugyanakkor a hideg és a havazás a közlekedés szempontjából igen veszélyes lehet, ezért a közútkezelő munkatársak már megkezdték az előzetes munkát.

Sóval szórják az utakat

A Magyar Közút 94 mérnöksége november 10-e óta 12 órás műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett végzi a hóeltakarítási munkákat, és most is felkészültek a hideg időjárásra: már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat.

Ez is érdekelhet

Ezt kérik az autósoktól

A közútkezelők arra kérnek mindenkit, hogy mivel a következő napokban az ország nagy részén várható havazás, ezért erre mindenki figyeljen oda. Az autósoktól azt kérik, hogy tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről indulás előtt. Ezt a sofőrök a cég Útinform szolgálatának diszpécsereinél vagy az utinform.hu oldalon is megtehetik.

Ezt mondja az OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel azt közölte, hogy délután valóban csapadékzóna éri el az ország déli, délnyugati részét, amely északkelet felé haladva havazást eredményezhet. Mint írják, az esti óráktól kezdve az esőt egyre nagyobb területen váltja fel a havazás: elsősorban a Dunántúl déli részén, illetve a Duna-Tisza-köze déli vidékein 2-7 cm tapadó hó hullhat vasárnapig bezárólag.

Vihar is keletkezhet

Az OMSZ megállapítja, hogy vasárnap késő délutántól a Dél-Dunántúlon előfordulhatnak viharos széllökések északi irányból. Hozzátették, hogy a viharos szél ellenére, a hó tapadó jellege miatt hófúvásra nem kell számítani.

Nemrég történt

Figyelmeztetést is kiadtak

A vasárnapi napra Baranya és Bács-Kiskun megyére, míg a hétfői napra Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a havazás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területen fél nap alatt akár több mint 5 centiméter hó is hullhat.

Kiemelt kép: Téli időjárás – Forrás: Pixabay