A Szép művészeti Múzeumban az erotika és szenvedély csábító képeit öt évszázad mitológiai ábrázolásában tekinthetjük meg. A divatkedvelőkre Katti Zoob kreációi várnak a Ráth György villában, az orvoslás iránt érdeklődőknek az Orvostörténeti Múzeum tárlata kínál új ismereteket. A kalandvágyók a Marsra utazhatnak virtuálisan a Millenárisról, de az Álmok Álmodói 20 kiállítás egyéb érdekességeket is tartogat. A vajdahunyadvári a Rejtelmes rengetegben erdőmentő küldetés kínál hasznos időtöltést az gyerkőcöknek.

Isteni csábítás a Szépművészeti Múzeumba

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeinek anyagából összeállított kamarakiállítás ezeket a témákat járja körül mitológiai ábrázolásokon keresztül. A harminckét kiválasztott mű különböző korok alkotása a tizenhatodiktól a huszadik századig, Európa eltérő területeiről és különböző képzőművészeti műfajokból. Találkozhatunk Michelangelo rajza után készült rézmetszettel éppúgy, mint Daumier és Gauguin grafikai lapjaival, valamint Ferenczy Béni és Maillol szobraival vagy Benczúr Gyula és Székely Bertalan festményeivel.

Erotika és szenvedély öt évszázad mitológiai ábrázolásain

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Zoob Kati kiállítása a Ráth György villában

A Ráth György-villa csodás, szecessziós enteriőrjeiben kelnek új életre Zoób Kati kreációi a nemrég nyílt DRESSZKÓD: KATTI ZOÓB kiállításon, az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjai között.

Dresszkód

Orvostörténet az Apród utcában

A Múzeum kiállításának a gerincét a nyugati medicina történetének bemutatása adja; az ókori Egyiptomtól a legújabb korig vezetjük látogatóinkat. A látogató nemcsak a gyógyítás folyamatos tökéletesedéséről alkothat képet magának, hanem a medicinának és a gyógyszerészetnek a különböző korokban, s különböző civilizációkban játszott szerepéről is, azaz a nyugati orvoslás kultúrájának sokszínű, szerteágazó gyökerű és örökké változó hagyományáról.

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

Utazás a Marsra a Millenárisról

Légy az elsők között, akik a Mars felszínére teszik a lábukat!  Ehhez ráadásul nem is kell méregdrága rakétajegyet venned, és a több hónapos utazással sem kell számolnod: az Álmok Álmodói 20 kiállításon VR headset segítségével barangolhatsz a vörös bolygón a planétához köthető magyar találmányok között! – invitálnak a szervezők, az Álmok Álmodói 20 kiállítás megálmodói a Millenárisra.

Álmok Álmodói 20

Rejtelmes rengeteg a Vajdahunyadvárban

A Vajdahunyadvár gótikus szárnyában látható új kiállítás és kalandjáték egy képzeletbeli erdei utazásra, erdőmentő küldetésre hív. A játék során a látogatók megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, furfangos fejtörők és elbűvölő erdőlakók teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket.

Erdőmentő küldetés

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ szepmuveszeti