A szlovákiai buszbalesetben elhunyt 56 éves férfi, B. Istvánt gyászolják a barátok, ismerősök, nagykorú lánya, valamint az édesanyja, akinek támaszt jelentett idős éveiben.

Hétfőn történt a katasztrófa

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is írt, hétfőn délelőtt A szlovákiai D2-es autópályán történt a baleset, ahol egy budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállító autóbusz ütközött egy kamionnal, 59 sérültje és egy halottja volt a katasztrófának. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem ő vezetett

B. István a buszvezetés mellett vezetésoktatóként is dolgozott. Sosem fog már kiderülni, mi történt volna, ha a végzetes pillanatokban ő ül a kormánynál, vajon neki sikerült volna-e elkerülni a borzalmas ütközést.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elől ült

A ceglédi cég ügyvezetője megerősítette, hogy a munkatársuk az áldozat, de a folyamatban lévő nyomozás miatt bővebb tájékoztatást nem adott a tragédia körülményeiről. B. István a buszsofőr váltótársaként az ütközés pillanatában vélhetően a jármű elejében ülhetett – írja a Blikk.

Barát is volt

A Blikk beszélt az autósiskolának a tulajdonosával, ahol a szerencsétlenül járt férfi is dolgozott. „Egyéni vállalkozóként oktatott nálunk, teljes mértékben meg voltunk elégedve a munkájával. Dinamikus, jó kedélyű ember volt, a tragédia több szempontból is nagyon megrázott bennünket. Nemcsak egy kollégát, de egy barátot is elveszítettünk” – mondta Mezei Béla.

Összeomlott az édesanyja

Istvánt a környezetében egy csupa szív, életvidám embernek ismerték, aki a munkája mellett imádott síelni és szórakozni. Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen élő idős édesanyja, megtörten, szemében mérhetetlen fájdalommal nyilatkozott. Ugyan a részvétnyilvánítást tisztelettel fogadta, de képtelen volt beszélni a történtekről.

Tragédiák sorozata

„Borzalom, felfoghatatlan, ami történt. Óriási a fájdalmam” – mondta szűkszavúan. Az asszonyt tragédiák sorozata sújtja, hiszen két éve veszítette el férjét, és most a fiát kell elkísérnie utolsó útjára.

Prága felé tartottak

Ahogy írtunk róla, a járat Prága felé tartott, amikor a baleset történt, azonban a részleteket még nem tisztázták. Egyik verzió szerint ugyanis a kamion hajtott ki a leállósávból a busz elé, míg másik feltételezés alapján a busz sofőrje aludhatott el, és rohant bele a közel 100 kilométeres sebességgel az előtte kisoroló pótkocsiba.

Pillanatok alatt ott volt a tűzoltóság és a mentők is

A helyszínen brutális állapotok uralkodtak, mentők, tűzoltók és mentőhelikopterek árasztották el a helyszínt, az esetkocsik és a helikopterek pedig folyamatosan szállították a sérülteket a kórházba.

Heten vannak kritikus állapotban

Bár a súlyosabb sérültek közül már néhányat mentővel hazaszállítottak, hét kritikus állapotban lévő utast még kint ápolnak. Egyikük lánya elmondta, hogy édesanya is az életveszélyes sérültek között van, az ő állapota is kritikus, géppel lélegeztetik. Már bemehettek hozzá, ugyanis már a baleset napján azonnal a helyszínre siettek.

Imádkoznak értük

„A kritikus állapotban lévőkért pedig imádkozunk, és minden egyes percben reménykedünk, hogy fel fognak gyógyulni. Nagyon sok kitartást kívánunk a családjaiknak, pokoli perceket élhetnek most meg.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook