Bejelentést tettek a sződligeti dokumentumfilm készítői, hogy április 19-én lesz látható az első rész. Az Ezerarcú Sződliget című filmsorozat médiatámogatója a BudaPestkörnyéke.hu hírportál.

Premier április 19-én

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Pest vármegyei Sződligetről először készítenek filmsorozatot – a helytörténeti fókuszú, a település múltját, nagyjait bemutató dokumentumfilm-sorozat 8 héten keresztül fog megjelenni április 19-el kezdődően. A péntek este 19:50-es premierrel a készítők a település 1950-es hivatalos önállósulására is emlékeznek. 

Pénz helyett lelkesedés

A ZöldLiget Produkció civil összefogásban, minimális költségekkel készít egy eddig példa nélküli produkciós értékű filmterméket Sződligetről, reméljük, minden környékbeli örömére – válaszolták kérdésünkre a film alkotói. Kérdésünkre, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, elmondták: „Napjainkban az átlagos dokumentumfilmek vaskos tíz- vagy százmilliókból készülnek, nekünk ezeknek a töredéke sem állt rendelkezésünkre, viszont kipótoltuk az anyagi hiányt lelkesedéssel.” Mindezek ellenére mégis azt ígérik, hogy képileg látványos, izgalmas és professzionális alkotást láthatnak majd, sok-sok drónképpel és szuperközeli felvételekkel is. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nemsokára jön az előzetes

Az Ezerarcú Sződliget közösségi oldalának beszámolói alapján a film interjúi elkészültek, jelenleg pedig már vágóképezési- és utómunkák zajlanak, a film előzetese március közepe-végére készülhet el. „Április 19-én viszont úgy fest, megtörténik az első rész premierje: azt követően 8 héten keresztül jelennek meg a további epizódok, amelyeket a Sződligetiek.hu online felületán lehet majd ingyen streamelni. „Vannak viszont televíziós reményeink is, ha lesz miről, hírt adunk még.” – teszik hozzá. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Interjú készül a sződligeti dokumentumfilmhez – Forrás: ZöldLiget Produkció