Változik a menetrend Ferencváros és Budapest-Kelenföld között szeptember 2-án és 3-án, illetve 9-én és 10-én karbantartás miatt – közölte a Mávinform csütörtök reggel.

Rövidebb útvonal

Azt írták, az S36-os vonatok rövidebb útvonalon, csak Budapest-Kelenföld és Tárnok között járnak. A karbantartás miatt szeptember 1-jén és 8-án már nem közlekedik a Kőbánya-Kispestről 21.57-kor induló S36-os vonat.

Hosszabb menetidő

A Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest közötti kapcsolatot az óránként közlekedő G43-as vonatok biztosítják – tették hozzá. A tájékoztatás szerint a karbantartás miatt a Gyékényes, illetve Kaposvár felől Budapestre közlekedő Somogy, Kresz Géza és Rippl Rónai InterCity (IC 829, IC 825, IC 823) menetideje Budapest-Kelenföld és a Keleti pályaudvar között 12-16 perccel meghosszabbodik majd. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Változás a bécsi vonalon

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta augusztus 12-től szeptember 10-ig az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hálózatán pályakarbantartást végeznek, ezért a magyarországi szakaszon is módosul a Railjet, valamint a Kálmán Imre EuroNight vonatok menetrendje.

Budapestről Bécsbe

A Budapestről Bécs felé közlekedő Railjetek eredeti menetrendjükhöz képest 30 perccel korábban indulnak, napközben csak Budapest-Kelenföldtől közlekednek. A Kálmán Imre EN (EN 462) eredeti menetrendjéhez képest 30 perccel korábban, 20:10-kor indul a Keleti pályaudvarról.

Bécsből Budapestre

A Bécs felől Budapestre tartó Railjetek, valamint a Kálmán Imre EN (EN 463) az eredeti menetrendjeikhez képest 30 perccel később közlekednek. A Railjetek napközben csak Budapest-Kelenföldig közlekednek.

 Elstartolt az utószezoni menetrend

Hétfőn, augusztus 28-án startolt az utószezoni menetrend, ezzel biztosítva a főszezon utáni négy hétben, szeptember 24-ig a sűrűbb közlekedést, átszállás nélküli eljutást több országrészből. A Balatonhoz való távolsági utazásokhoz július 1-jétől már használható az országbérlet is, de a tó környékének felfedezéséhez akár vármegyebérlettel vagy az ősszel is kapható Balaton24/72 napijeggyel is útra lehet kelni.

Balaton déli part

Budapestről a Balaton déli partjára továbbra is óránként, felváltva indulnak a Balaton és Tópart InterCity-k. A keszthelyi Balaton InterCity vonatokban első osztályú, prémium- és bisztrókocsi teszi kényelmesebbé az utazást, míg a nagykanizsai közlekedő Tópart InterCity-k a gyorsvonatiak mellett másodosztályú InterCity kocsikkal kiegészülve közlekednek. A biciklisek is bátran választhatják ezeket a járatokat, hiszen mindkét déli parti InterCity nagykapacitású kerékpárszállító kocsit is továbbít, melyekre a kerékpárhely foglalása kötelező.  A vonatok 1. és 2. osztályú InterCity-kocsijait elővételben váltva 650 forintos, aznap váltva 990 forintos, a gyorsvonati kocsijait 300 forintos helyjegy váltásával lehet igénybe venni, amelyet különösen a hétvégi csúcsidőszakban elővételben érdemes megváltani.

Északi part

A Kék Hullám Expressz a főszezonban már megszokott menetrend szerint, gyorsvonati kocsikkal közlekedik a Déli pályaudvar és Tapolca között. Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban áll meg, onnan Fövenyes, illetve Szepezdfürdő kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll. Távolsági forgalomban 300 forintos helyjegy váltásával vehető igénybe. A Déli pályaudvar és Balatonfüred között az utószezonban is kétóránként indul Vízipók InterRégió, mely Balatonakarattya és Balatonfüred között minden állomáson és megállóhelyen megáll. Az észak-balatoni vonalon a Kék Hullám Expresszek, valamint a Vízipók InterRégiók nagykapacitású kerékpárszállító kocsival közlekednek, melyekre a kerékpárhely foglalása kötelező. A Katica InterRégió augusztus 28. után hétvégi napokon továbbra is közlekedik a Déli pályaudvar és Balatonfüred között, Székesfehérvártól Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megáll, a kisebb megállók kiszolgálása érdekében.  A Katica InterRégiókon a biciklik korlátozottan szállíthatók, így ezekre a járatokra kötelező a kerékpárhely foglalása. A Katica InterRégiók menetrendi idejében munkanapokon személyvonatok közlekednek Székesfehérvár és Balatonfüred között, melyek csatlakoznak Székesfehérváron a Balaton InterCity-khez. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: Illusztráció