A Nyugati pályaudvar keresztaluljáró felújítása következő üteméhez ért. Október 4-től a felújítás miatt lezárják az aluljáró mosdóját is, a munkálatok idejére pénztárkonténerek mellett elhelyezett konténer mosdót használhatják az utasok.

Bontási munkák

Augusztusban próbafeltárásokkal kezdődött a Nyugati pályaudvar keresztaluljáró, szeptemberben teljes lezárás mellett folytatódott a kivitelezés. A szükséges bontási munkálatok végzik a padlóburkolat és a mennyezet területén is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezárás

Az utasmosdó lezárásával, a teljes aluljáró területén tovább folytatódhatnak a munkálatok. Október 4., 6:00-tól az utasok a pénztárkonténerek mellett elhelyezett konténer mosdót használhatják.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Peronfelvonó cseréje

A jelenleg használaton kívüli peronfelvonó cseréjét is elvégzik, így az aluljáró a pályaudvar területéről is elérhetővé válik akadálymentesen. Az új lift beépítéséhez szükséges tervezési munkálatok folyamatban vannak.

Széchenyi 2020 program

A keresztaluljáró felújítása és a peronlift cseréje a MÁV beruházásában, hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, írta közleményében a MÁV.

Életmentés a Nyugatinál

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta a honvédelmi gimnázium első osztályába járó veresegyházi fiatalok, Benji, Marci és Roland éppen a Nyugati pályaudvaron várakoztak a vonatra, amikor meglátták, hogy egy bizonytalan járású férfi tántorog, majd összecsuklik.

Talpraesettek voltak

A hírt a Ripost írta meg, cikkükben idézik a nő szavait: talpraesetten és nem közömbös hozzáállással, egyikük tárcsázta a mentősöket, miközben a két másik srác stabil oldalfekvésbe helyezte a beteget, mert közben kiderült, hogy epilepsziás rohamról van szó.

Követték az utasításokat

A hős fiatalok ezután igyekeztek mindenben a mentősök utasítását követni, a kiérkezésükkor pedig ketten vezették őket oda a férfihoz, akit a fiúknak köszönhetően elláttak.

Sokan kameráztak

Úgy tudni, hogy amíg a fiúk mindent elkövettek, hogy segítsenek, sok felnőtt csak kamerázta a drámai eseménysorozatot. A beteg megkapta az ellátást, majd a mentősök megköszönték a srácoknak a segítségnyújtást, és hogy ilyen módon helyt álltak.

Jelesre vizsgáztak

De az állomás személyzete is jelesre vizsgázott emberségből: a kalauz ugyanis gondoskodott arról, hogy a srácok le ne maradjanak a vonatról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Nyugati aluljáró