Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt egy mentőápoló úgy döntött, hogy él a lehetőséggel, és elvett 70 ezer forintnyi készpénzt egy betegétől. Kiderült azonban, hogy a kórházba szállítandó beteg nem akárki volt.

Megbízhatósági vizsgálat volt

Valójában ugyanis nem egy valódi betegről volt szó. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai hajtottak végre megbízhatósági vizsgálatot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így szűrik ki az oda nem való embereket

A korrupció elleni fellépés hatékony eszközének tartják a megbízhatósági vizsgálatot. Ilyenkor olyan mesterséges élethelyzeteket kreál az NVSZ, amelyek valósnak tűnnek. Az érintettek így mit sem sejthetnek abból, hogy valójában egy vizsgálaton vesznek részt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt ellenőrzik

A vizsgálat során az NVSZ munkatársai azt elenőrzik, hogy a megfigyelt személyek úgy járnak-e el, ahogyan azt előírja a jogszabály. A szóban forgó mentős ezen a teszten megbukott.

A kórházban kapcsolták le a mentősöket

A rendőrök az egészségügyi intézményben felelősségre vonták tettükért a mentősöket. Kezdetben mind a ketten tagadták, hogy bármit is elkövettek volna. Nem adta át az ellopott pénzt egyikőjük sem.

A zsaruk megtalálták a pénzt

Az egyenruhások ezután átkutatták a mentőápolók ruházatát. Az egyikőjük nadrágzsebében lapult a 70 ezer forint. Ezt azon nyomban le is foglalták a rendőrök.

Végül beismerte tettét a mentős

Miután előkerült a bizonyíték, a mentőápolót előállították és ki is hallgatták. Ekkor már nem tagadta, hogy mit tett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 3. Kerületi Rendőrkapitánysága indított büntetőeljárást az ügy kapcsán.

Videón az eset:

Az ügyészségen folytatódik

Most a rendőrség friss tájékoztatása szerint az óbudai rendőrök befejezték a nyomozást az ügyben. A szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldték meg az ügyészségre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Meglopta a mentős a betegét: 70 ezer forintot vett el tőle, de lebukott

Kiemelt kép: police.hu videorészlet