A Nemzeti Népegészségügyi Központ döntése alapján holnap nem nyit ki a Győrújfalui Általános Iskola, a gyerekek nem kezdhetik meg a 2020-2021-es tanévet. A döntés meghozatala során az az Oktatási Hivatal protokollját követték.

„Sajnálatos módon egy tanító nénink pozitív Covid-tesztet produkált, aki a múlt héten tantestületi ülés keretein belül ráadásul a teljes tanári karral érintkezett. Ha minden a reményeink szerint alakul, akkor szeptember 7-én (hétfőn) kezdődik a tanítás az intézményünkben” – írta közösségi oldalán Nagy Imre Attila polgármester.

A  múlt hétfőn megtartott tantestületi értekezlet után az egyik tanító néni másnap lázas lett. Az orvosi vizsgálat, majd koronavírus-teszt után derült ki, hogy pozitív eredményt produkált.

Emiatt most a nevelési értekezleten résztvevő pedagógusok is karanténba kerültek, s őket is tesztelik. Ha nem találnak újabb esett, akkor jövő hétfőn indulhat az iskola Győrújfalun. Addig a digitális oktatás nem kezdődik el a tanintézményben.

3 óvodában lettek fertőzöttek a dolgozók

Vasárnap derült ki, hogy az Óbudai Százszorszép Óvoda 3 dolgozójának lett pozitív a koronavírus tesztje. Az intézményt bezárták.

Előtte egy nappal közölte a 18. kerület polgármestere, hogy az egyik óvoda dolgozóját szintén megfertőzte a koronavírus.

Szintén a múlt héten írt arról a BudaPestkörnyeke.hu, hogy Törökbálinton is bezártak egy óvodát, a gyerekeket karanténba helyezték.

Kiemelt kép forrása: MTI/Balázs Attila