Gyenes Levente több mint 20 éve Gyömrő polgármestere. A város lakói évek óta megválasztják, még akkor is, amiután büntetőügybe keveredett. Indoklása szerint személye nemkívánatossá vált, s a közbeszéd olyan módon változott, amiből ő már nem kér, pedig még Maglódon is jelölték volna polgármesternek.

Eljárások a polgármester ellen

Gyenes ellen most is eljárás folyik: ahogy írtunk róla, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fegyveres egysége rajtaütött Gyenes Levente gyömrői polgármester gödöllői luxusvilláján, őt pedig később előzetes letartóztatásba helyezték. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

 Bízik benne a lakosság

Gyenesnek nem ez az első ügye, évekkel korábban adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt 9 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Ennek ellenére azért, amit Gyömrőért tett, 2016-ban a városlakók így is újra polgármesterré választották. Ám a Kelet-Pest megyei város polgármestere nemrég egy helyi tv-csatornának adott interjúban elmondta, hogy 2024-ben már nem indul a választáson.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már tavasszal eldöntötte

„Ez egy nagyon hosszú folyamat, mindennek van eleje, közepe és vége, és itt az ideje, hogy az én politikai pályafutásomnak Gyömrőn vége legyen. Ez egy sokáig érlelődő folyamat volt. Tavasszal már eldöntöttem. Márciusban, amikor kiengedtek, a csapatomnak bejelentettem, hogy amennyiben szeretnék, hogy végigvigyem velük ezt a ciklust, a legjobb tudásom szerint végig is viszem, de 2024-ben már nem szeretném magam megméretni sem polgármesterként, sem képviselőként” – szögezte le az interjúban.

Végigviszi a ciklust

„A csapat bizalmat szavazott nekem, így azóta is végzem legjobb tudásom szerint ezt a munkát. Egyszerűen csak fel kell készíteni a közösséget, a lakosságot is és talán a saját csapatomat is, hogy tartom magam, ahhoz, amit márciusban mondtam, amiről már akkor tudott minden képviselőnk. A lakosságnak a következő hónapokban fel kell készülnie, hogy nem Gyenes Leventével megy tovább a közösség, de a mandátumom végéig elvégzem a munkát” – tette hozzá.

Családjával törődne

„Egyrészt a magánéletemben történt változások igen-igen érlelték bennem ezt, eddig az én nagy szerelmem – és mondhatom: életem nagy szerelme – a városom, Gyömrő volt, most a feleségem és a családom az, akikkel a legtöbb időt szeretném tölteni, de persze, a szerelem sosem múlik el Gyömrő iránt” – mondta a polgármester.

„Koholt vádak”

„És igen, hozzá tartozik az, hogy én úgy érzem, egy kicsit koholtan próbálnak és próbáltak csőbe húzni, ez egész biztosan a polgármesteri munkámmal valamilyen módon összefügg, és biztos vagyok benne, ha ezt tovább akarnám csinálni, addig ütnék a fejemet, amíg bele nem döngölnének a földbe” – mondta.

Más lett a közélet

„Harmadik érvként, amit távozásának szükségessége mellett felhozott, az volt, hogy szerinte Gyömrőn is megváltozott a közélet és a közbeszéd, ami szerinte már nem neki való. Úgy fogalmazott, megszokta a köpködéseket, feljelentéseket, de szerinte ma vannak, akik a saját frusztrációjukat akarják rajta kitölteni, minden pozitív cselekedetet negatívba akarnak fordítani, próbálják azt láttatni a lakossággal, mintha szörnyű bűnszervezet működne Gyömrőn az irányításommal. Hát, én azt gondolom, ez azért nem egészen így van” – jelentette ki.

Nem ülne velük egy asztalhoz

Hozzátette: Olyan emberek rúgnak belém lépten-nyomon, akiknek még a kutyapiszkot sem engedném a cipőmről lenyalogatni. Én nem nagyon szeretném, hogy folyamatosan ilyen emberekkel kelljen egy asztalnál ülnöm, vagy pedig el kelljen viselnem.

Maglódon jelölték volna

Elterjedt a pletyka, hogy megkeresték Maglódról, ahol a szintén régóta hivatalban lévő polgármester ugyancsak nem akar indulni 2024-ben. A polgármester szerint nem pletykáról van szó. Azt mondta, miután közzétette, hogy jövőre nem indul Gyömrőn, fiatal maglódi vállalkozók keresték meg azzal, hogy már egy egyesületet is alapítottak, és szeretnék, ha csatlakozna, és jövőre a Gyömrővel szomszédos Maglódon a polgármester-jelöltjükként indulna – írja a Blikk.

Még nekik is nemet mondott

„Kicsit vicces volt, de jól esett, hogy így vélekednek rólam a környező településeken, de nekik is nemet mondtam. Ha újra polgármesterként indulnék valaha, azt Gyömrőn tenném” – mondta Gyenes Levente az interjúban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyenes Levente