Idén kicsit később köszöntött be a tavasz, és gyakorlatilag egyből érkezett vele együtt a nyár is. Akinek van kertje, tudja, hogy a jó idő közeledtével beindulnak a kerti munkák, melyek közül ilyentájt a fűnyírás a legfontosabb és a leggyakoribb.

Ha újdonsült kerttulajdonosok vagyunk, vagy le szeretnénk cserélni a régi gépünket, akkor bizony már jócskán a bőség zavarával nézünk szembe minden termék, így a fűnyíró tekintetében is.

Mérlegelendő szempontok

Ugyanolyan fajta fűnyírók között is több márka létezik, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy elektromos vagy benzines, önjáró vagy nem önjáró, esetleg robotfűnyíró mellett érdemes-e dönteni. Mindegyik fűnyíró más és más funkciókkal és paraméterekkel rendelkezik, bizony nehéz eligazodni a kerti gépek világában.

A legegyszerűbb talán azt meghatároznod, hogy mennyit tudsz rászánni az adott kerti eszközödre. Ezzel valamelyest már le tudod szűkíteni a kört. Meg kell nézned, mekkora az a terület, ahol használod a fűnyírót, és milyen gyakran kell, hogy sort keríts a fűnyírásra.

Azontúl, hogy megvan a körülbelüli telekhatár, meg kell vizsgálnod a terepviszonyokat is. Buckás, lejtős vagy teljesen egyenletes-e a kerted? És végül azon is elgondolkozhatsz, hogy össze szeretnéd-e gyűjteni a füvet?

Kis kert vagy nagy kert?

Amennyiben nem rendelkezel nagy területtel, úgy számodra elegendő lehet az elektromos fűnyíró a Bonus Shoptól. Környezetbarátabb megoldás, ráadásul nem kell költeni pluszban benzinre. A kb. 200-800 m2-es kertekben kitűnő megoldás, de mindig figyelnünk kell a vezetékek karbantartására és a maradék fűcsomók eltávolítására. Nagyszerű választás az önjáró fűnyíró, hiszen ebben az esetben csak ellen kell tartani a gépnek, nem kell fizikai erőt kifejteni.

Ha 1000 m2-nél nagyobb a területünk, ott már nem igazán tudunk a kábeleket magunk után hurcolva füvet nyírni. Az ilyen esetben javasolt választás a benzines fűnyíró. Igaz ugyan, hogy a benzinköltséget be kell kalkulálni, viszont az elektromos áramért nem kell fizetnünk. Mivel nagyobb területen dolgozunk, ezért itt már elkerülhetetlen az önjáró fűnyíró megvétele, ha meg akarjuk kímélni magunkat a többórás fáradtságtól.

Egyre népszerűbb a robotfűnyíró

Napjainkban már előfordul, hogy jártunkban-keltünkben észreveszünk egy-egy kertben felbukkanó, a füvön önállóan járó kis gépezetet, amint végzi a dolgát. Na ők a robotfűnyírók. Azok számára igazán kényelmes megoldás, akik nem szeretik a fűnyírás tevékenységét, az idő alatt választanak inkább más elfoglaltságot.

Ezek a leghalkabb kerti fűnyírók és a legkörnyezetbarátabbak. Előnyeik közé tartozik az is, hogy a nagyobb darabok is sokkal kisebb helyen elférnek, nincs szükség külön tárolóra az elhelyezésükhöz, és bármekkora területen használhatóak. És ami talán a legfontosabb, ugyanúgy végzik a dolgukat esőben és napsütésben is!

Ha még maradt kérdésed a fűnyíró választása kapcsán, nézd meg a Bonus Shop webáruház kínálatát, vagy keresd a cég munkatársait, mindenben segítenek!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!