A koronavírus negyedik hulláma egyre jobban dübörög Magyarországon is, a napi fertőzöttek és halálos áldozatok száma is rendre magas, éppen ezért minden létező platformon a harmadik oltás fontosságát hirdetik, továbbá nemsokára megkezdődik az 5-11 évesek vakcinázása is annak érdekében, hogy minél hamarabb túl legyünk a világjárványon.

A harmadik oltás

A Nemzeti Egsészségbiztosítási Alapkezelő a harmadik oltás felvétele kapcsán most minden érintetett e-mailben keres meg, a levélben ezt írják: “A koronavírus-járvány negyedik hulláma Magyarországon is zajlik. A vírus erőteljesen terjed, és sokakat megbetegít. Fontos tudni, hogy a korábban kapott védőoltások hatása néhány hónap elteltével gyengül.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A családtagok védelme

Továbbá így fogalmaznak: “Nyilvántartásunk szerint Ön még nem igényelte a 3. megerősítő oltást. Saját maga és családtagjai egészségének védelme érdekében arra kérjük, hogy ezt tegye meg! A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget.”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Érkezési sorrend

Illetve azt írják: “A 3. oltás felvételére többféle lehetősége is van. Az oltási akció keretében december 12-ig előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást a kórházi oltópontok valamelyikén reggel 7 és este 19 óra között. A vakcina beadása ebben az esetben érkezési sorrendben történik.”

Az oltópontok

A levélbe belinkelik a kórházi oltópontok listáját is, valamint az előzetes időpontfoglaló linkjét is megerősítés gyanánt.

Itt a teljes levél:

Orbán Viktor szerint az oltás a legjobb karácsonyi ajándék

A legjobb ajándék, amit most adhatunk szeretteinknek, hogy beoltatjuk magunkat – mondta Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban.

Egymillió oltás

“Egymillió oltást adtunk be, ebből 800 ezer volt harmadik oltás és 115 ezer az első oltás” – jelentette a hajnali számokat a kormányfő. 

Állítólag száguldunk

“A harmadik oltások tekintetében száguldunk, a lakosság 27 százaléka vette fel, az uniós átlag 10 százalék körül van” – tette hozzá miniszterelnök az interjúban.

Ez is érdekelhet:

Ezt ugyan már hallottuk csütörtökön, de ismét elmondta

Mindenkit személyesen megkeres a kormány, és akinek a tudomány mostani állása szerint lejár a védettségi ideje, figyelmeztetni fogják erre – jelentette ki Orbán Viktor.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal