A legjobb ajándék, amit most adhatunk szeretteinknek, hogy beoltatjuk magunkat – mondta Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban.

Egymillió oltás

„Egymillió oltást adtunk be, ebből 800 ezer volt harmadik oltás és 115 ezer az első oltás” – jelentette a hajnali számokat a kormányfő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Állítólag száguldunk

„A harmadik oltások tekintetében száguldunk, a lakosság 27 százaléka vette fel, az uniós átlag 10 százalék körül van” – tette hozzá miniszterelnök az interjúban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt ugyan már hallottuk csütörtökön, de ismét elmondta

Mindenkit személyesen megkeres a kormány, és akinek a tudomány mostani állása szerint lejár a védettségi ideje, figyelmeztetni fogják erre – jelentette ki Orbán Viktor.

A tanárokról

A miniszterelnök szerint fontosak a pedagógusok, de még fontosabbak a gyerekeink. Azt szeretnék, hogy akik foglalkoznak a gyerekekkel, azoknak is a gyerekek legyenek a legfontosabbak, ezért tegyék meg, hogy felveszik a vakcinát.

Dicsérte az egészségügyi rendszert

Megítélése szerint a járványhelyzetben eddig fantasztikusan küzdött mindenki, a magyar egészségügyi rendszer „jól állja a sarat”.

A számok mást mondanak, nem csitul a járvány

Tegnap 10 143 új fertőzöttet regisztráltak, és 191 kovidos beteg halt meg. Kórházban 7463 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 566-an vannak lélegeztetőgépen.

Halottak száma

A világon 264 202 450 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 234 183 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 263 500 930 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 5 224 178 volt.

Állítólag megnyertük a rezsicsatát

A rezsivel összefüggő csatát Magyarország Brüsszelben már megnyerte – jelentette ki Orbán Viktor. A költségek kapcsán úgy fogalmazott: „Ezt nem csak a nemzetközi cégeknek kell majd lenyelni, hanem az MVM Zrt.-nek is”. Magyarországon – ecsetelte – a második legolcsóbb az áram ára, Bécsben kétszer, Németországban háromszor ennyit kell fizetni a villamosenergiáért, a gáz esetében pedig szintén többszörösek a szorzók.

Címlapkép: Orbán Viktor kínai vakcinával oltották be még a tavasszal. (MTI-fotó)