A fiatal BMW-s ittasan vezetett, fel sem fogta, hogy mit okozott.

Hirtelen elrántotta a kormányt

Egy száguldó 5-ös BMW okozott balesetet szombat este a 18. kerületi Ferihegyi gyorsforgalmi úton, a városközpont felé. Az autót vezető fiatalember autójával az 1-es terminált elhagyva nagy sebességgel haladt befelé, majd ott, ahol a Gyömrői út és a gyorsforgalmi út kettéválik, először a Gyömrői úton akarta folytatni útját, majd mégis meggondolta magát és balra rántotta a kormányt a gyorsforgalmi út felé.

Nem vette észre a másik autót

A probléma ezzel csak az volt, hogy ott éppen egy Seat Ibiza haladt szintén a városközpont felé, amelynek így a jobb hátuljába rohant.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lezárták az utat

Fotó: G.K.

Másik oldalra sodródott

Információink szerint a BMW ezután a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, de közben tolta maga előtt a Seatot, amely végül a szembejövő oldalra sodródott és megpördült.

Letarolta a szalagkorlátot

A BMW szintén áttért a bal oldalra, ahol letarolta a szalagkorlátot, de közben még egyszer ütközött a Seattal. Ekkor ért oda a városból kifelé tartó Toyota Corolla, melynek idősebb férfi sofőrje az eléje pörgő Seat láttán balra rántotta a kormányt, de autója jobb oldalával így is az Ibiza elejének ütközött, majd méterekkel később tudott csak megállni.

Megsérült a Seát oldala

Fotó: G.K.

Sörösdobozzal szállt ki az autóból

A BMW vezetője nem volt teljesen képben, mert a szemtanúk elmondása szerint még a baleset utáni pillanatokban is nyomta a gázpedált, majd vérző állal kiszállt az autóból, letett az úttestre egy kinyitott sörösdobozt, majd cigit kért valakitől, végül átmászott a szalagkorláton és a sörösdobozt az út menti növények közé dobta.

Nem volt bekötve

Mint később kiderült, ittasan vezette autóját és nem használta a biztonsági övét sem, emiatt beverte a fejét a kormányba, őt további vizsgálatok, valamint vérvétel céljából kórházba szállították a mentők. Szintén fiatal utasai nem sérültek meg, ahogyan a Seatban utazó két fiatalember, illetve a Toyotában utazó házaspár sem.

Helyszínelés

Fotó: G.K.

Nem vette észre a lezárást

A baleset miatt a Ferihegyi gyorsforgalmi út befelé vezető oldalát lezárták, a kifelé tartó forgalmat pedig a szembejövő oldalra terelték. Ezt azonban egy Honda vezetője egyáltalán nem konstatálta és egyenesen haladt tovább – csak néhány centin múlott, hogy a forgalmat irányító polgárőr el tudott ugrani előle, majd körülbelül 20 centire állt meg a leghátsó rendőrautótól.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás. G.K.