Kritikus állapotban van az a 15 év körüli fiú, aki a hétvégén, játék közben lett rosszul. Újraélesztés után szállították kórházba Szentendréről.

Rosszul érezte magát

Barátjánál játszott hétvégén az a 15 év körüli fiú, aki egyre rosszabbul kezdte érezni magát Pest vármegyében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mentőállomásra vitték

A másik gyermek édesanyja ezért haza akarta vinni a fiatalt, aki az autóban egyszer csak nem válaszolt a nőnek. Az asszony nagyon megrémült, így rögtön a legközelebbi mentőállomás felé vette az irányt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már nem lélegzett

A Szentendrei Mentőállomáshoz érve segítséget kért, ahol azonnal megvizsgálták a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett.

Riasztották a rohamkocsit

Azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, miközben a mentésirányítás gyermekrohamkocsit is riasztott a helyszínre.

Heroikus küzdelem az életéért

A fiú életéért vívott heroikus küzdelem végül sikerre vezetett, kritikus állapotban szállíthatták kórházba a mentők. „Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárul a bejegyzés az OMSZ Facebook-oldalán.

Újraélesztés az áruházban

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kispesti rendőrök élesztettek újra egy idős vásárlót az egyik fővárosi Lidl áruházban. A három egyenruhás együtt küzdött a férfi életéért, akit végül stabil állapotban adtak át a mentőknek.

Segítséget kért egy járókelő

A BRFK 19. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei január 5-én 9 óra körül épp az Üllői úton várakoztak a piros lámpánál szolgálati gépkocsijukkal, amikor egy járókelő odaszaladt hozzájuk, hogy segítsenek, mert az egyik áruházban egy idős férfi összeesett és nem ad életjeleket. 

Azonnal a helyszínre rohantak

A három rendőr, Simon Alex r. őrmester, Varga Beatrix r. őrmester, valamint Sörös Gábor r. őrmester rögtön a vásárlótérbe rohant, ahol egy vásárló időközben már megkezdte az újraélesztést. A rendőrök ezután átvették a fáradt civiltől az újraélesztési teendőket, és perceken keresztül felválta folytatták azt a mentők kiérkezéséig. A mentők érkezését követően a 76 éves férfinek már ismét voltak életjelei, őt stabilizálást követően kórházba vitték.

 „Ez elég nagy dolog”

„Az idős úr felesége ott volt mellettünk, és láthatóan nehezen dolgozta fel a történeteket, Nem is tudta mi történik, azt hitte, hogy csak rosszul lett a férje. Állampolgári kötelességünk a segítség, és hogy egy emberélet megmaradt, ez szerintem elég nagy dolog” – fogalmazott az egyik hős rendőr. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció