A szervezők szerint még sosem betegedett meg senki sem azért, mert megmártózott a jéghideg vízben.

Hosszú hagyomány

Immár 15. alkalommal rendezték meg az Újévi jeges fürdőzést a Lupán. Ezúttal is bőven akadtak olyanok, akik vállalták a nem mindennapi kihívást – olvasható Budakalász város honlapján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Január elsején úsztak

A Budakalászon működő Békés Harcos Sportegyesület másfél évtizede hívta életre a téli fürdőzést a Lupán. A 15. Újévi jeges fürdőzést január 1-jén 13 órakor tartották meg, és azokat a bátor jelentkezőket várták, akiknek nincs ismert betegsége és a hidegvízes fürdőzésben és jégúszásban tapasztalt, rutinnal rendelkező, hidegtűrő közösségi tagok közreműködésével és támogatásával részt kívántak venni ebben a kihívásban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Változó, mennyit töltöttek a vízben

A helyszíni beszámolók szerint nagyon jó hangulat volt, mindenki nyugodtan készülődött a „bevetésre”. Ki így, ki úgy: mozogva, bemelegítve, vagy csak erősen koncentrálva a vízbe kerülésre. Voltak, akik csak megmártóztak és pár tempót tettek, de egy kisebb csoport egészen messzire elúszott a vízben.

Alaposan kicsípte a hideg

Az extrém esemény résztvevői természetesen koccintottak (alkoholmentes pezsgővel) és énekeltek is, együtt köszöntve a 2023-as évet. A hideg víz mindenkinek rózsás pirosra csípte a bőrét, de azok számára, akik vállalták a nem mindennapi kihívást, valószínleg ez nem okozott túl nagy problémát

Február végén egy legenda is csatlakozik hozzájuk

A szervezők szerint még soha, senki nem betegedett meg attól, hogy részt vett egy ilyen téli fürdőzésen. A Jégember Klub tagjai már készülnek a következő eseményre: február 25-én a legendás téli úszások hagyományőrzőjével, Schirilla Györggyel együtt csobbanhatnak majd a Lupán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A résztvevők

A hangulatra nem lehetett panasz

Szinte minden korosztály képviseltette magát

Ha csak a képre nézünk, nem mondjuk meg, hogy milyen lehet a víz hőmérséklete

Kényelmes tempók

Kint sem volt melegebb

Mint ha csak nyáron lennénk

(Képek forrása: budakalasz.hu/Uttoné Ochodniczki Vanda.)