2016-ban rendezték meg először a Múzeumok Éjszakája és a Strandok Éjszakája ihlette rendezvénysorozatot, a Jégpályák Éjszakáját, ami hazánk legnagyobb télisport-rendezvénye. Idén a rendezvényt január 7-én tartják, ez alkalomból országszerte több mint harminc helyen csúszhatnak a jégen az esti és akár az éjszakai órákban is a sportág szerelmesei.

A Városligeti Műjégpálya a kiemelt helyszín

Az esemény kiemelt helyszíne ezúttal is a budapesti Városligeti Műjégpálya lesz, ahol hosszabbított nyitvatartással, 16 és 20 óra, illetve 21.30 és 24 óra között várják a korcsolyázókat különleges élményekkel, jégkorongos játékokkal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

További lehetőségek

Budapesten a Városliget Műjégpálya mellett a Hello Buda Winterland, a Budai Jégpálya Jégkert, a Belvárosi Korizó, a Tüskesátor, a Mátyásföldi Jégcsarnok és a Budapest Park Jégvilág csatlakozott a kezdeményezéshez.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Négy Pest vármegyei település csatlakozott

Pest megyében a Leányfalu Jégpálya, a Budakalász Közösségi Műjégpálya, a New Ice Jégpálya Budaörs és a Tököli Jégdóm várja különleges programokkal az érdeklődőket.

Vidéken is izgalmas programok

Nem csak a fővárosban élők örülhetnek, több nagyvárosban is kiemelt programokra számíthatnak a szórakozni vágyók és a jeges sportok szerelmesei. Győrben például a Győri Jégsport Központban este 23 óráig lehet majd korcsolyát húzni, a zenés korcsolyázás mellett izgalmas jeges programokkal is várják majd a csúszkálás szerelmeseit. Veszprémben szombaton 14.00 órától több turnusban, egészen 21.30-ig fogadják a szervezők a mozogni vágyókat. Egyedi programok, játékok és meglepetések is várják a veszprémi Jégcsarnokba látogatókat.

November közepén nyílt meg újra

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a hosszúra nyúlt szünet után november közepén újra megnyitotta kapuit a Városligeti Műjégpálya. Az árak viszont idén nagyságrendekkel lesznek drágábbak a tavalyi áraknál, hiszen az elektronikus rendszerrel előállított jéghez nagyon sok áramra van szüksége az üzemeltetőnek.

152 éves a korcsolyapálya

A mai Városligeti Műjégpálya elődjét 1870. január 29-én nyitották meg és azóta is hatalmas népszerűségnek örvend. Rengetegen csak azért jönnek el Budapestre a téli szezonban, hogy csússzanak egyet az ország legnagyobb jegén. 

Dupláztak

A jegyárak átlagosan 100 százalékkal emelkednek, vagyis a tavalyi jegy árának dupláját kell kifizetni a jeges szórakozásért. Az iskolai csoportok és a családok kedvezményes belépőket is válthatnak, de ezeknek is jócskán felment az ára.

Kétszeres a diákjegy

A diák és nyugdíjas jegy normál időszakban, hétfőtől péntek délelőttig 1000 forint helyett 2000 forint lesz a 2022-2023-as jégszezonban. Péntek estétől még drágább a jég, a hétvégén az eddigi 1500 forint helyett 2500 forint lesz a legolcsóbb belépőjegy.

A felnőtt belépő sem lett olcsóbb

Az áremelkedés 1000 forintos a felnőttek esetében is: a hétköznap 1500 forintról 2500 forintra drágult a jegy, hétvégén pedig a tavalyi 2000 forinthoz képest már 3500 forintot kell majd fizetni. A jégpálya fűtött büféjének árai is emelkednek, az üzemeltető szerint csak így tudja biztosítani, hogy a sportolni vágyók egy bögre forró italhoz juthassanak.

Családi csomag

Még azok járnak a legjobban, akik jeges családi programot szerveznek a hétvégén. Két felnőtt és egy gyerek tavaly még 5500 forintot fizetett a belépőért hétvégén, idén már 8200 forintot kell kiadniuk ezért a szórakozásért.

Hat éve nem emeltek

A Budapesti Sportszolgáltató Központ Nonprofit Kft. néhány napja még azt közölte, mindent megtesznek azért, hogy a közönség szinte semmit ne érzékeljen az energiaárak növekedéséből. Az elmúlt hat évben nem emeltek árat, ezért most nagyon vastagon fogott a ceruzájuk. Állításuk szerint csak a rezsiköltségekhez igazodva emeltek árat, nem a nagyobb haszon miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Városligeti Műjégpálya – MTI/Illyés Tibor