A MÁV Budapest–Hatvan vasútvonalán zajló felújítási munkái miatt fontos menetrendi változásokra kell számítania a H8-as és a H9-es HÉV-vel utazóknak 2019. február 4-től, hétfőtől várhatóan december közepéig, főképp hétköznap csúcsidőben.

A MÁV-HÉV tájékoztatása szerint a vasúti felújítás okozta kényelmetlenségek enyhítése, valamint a várhatóan megnövekedő utasforgalom kiszolgálása érdekében a reggeli időszakban a H8-as vonalon egyes HÉV-ek Cinkota és Kerepes között gyorsított vonatként közlekednek, emellett több HÉV indul majd Kerepestől az Örs vezér tere felé. Ezért számos vonat indulási időpontja megváltozik.

Munkanapokon csúcsidőben a csömöri vonalon utazóknak Cinkota állomáson egy másik szerelvényre kell majd átszállniuk.

A BKK a HÉV-en elfogad minden olyan vonatjegyet, illetve -bérletet, amely egyébként érvényes lenne Gödöllő és Budapest közötti vasúti utazás során, ezért minden érintett utas a megszokott helyen és módon vásárolhatja meg vasúti menetjegyét, bérletét. A H8-as és a H9-es HÉV-vonalon Cinkota és Örs vezér tere között utazókat csak néhány perces menetrendi változás érinti.

Gödöllő és Budapest között utazók számára a vonatpótló busz alternatívája lehet a H8-as HÉV. A HÉV-re fel lehet majd szállni minden olyan vasúti menetjeggyel, illetve bérlettel, amely egyébként is érvényes lenne Gödöllő és Budapest közötti vasúti utazás során, ezért minden érintett utas a megszokott helyen és módon vásárolhatja meg vasúti menetjegyét, bérletét.

A várhatóan megnövekedő utasforgalom kiszolgálása érdekében ugyanakkor lényeges változások lépnek életbe a H8-as és a H9-es HÉV közlekedésében február 4-től, hétfőtől:

  • A Gödöllő felől Budapestre vezető út gyorsabbá tétele érdekében egyes HÉV-ek gyorsított vonatként, Kerepes és Cinkota között a megszokottól eltérő megállási renddel közlekednek.
  • Budapest és Kerepes között több vonat indul.
  •  Csömör és Budapest között húzódó H9-es HÉV vonalán Cinkotán csúcsidőben átszállásra kell számítaniuk az utasoknak.
  • A H8-as és a H9-es HÉV fővárosi (Örs vezér tere és Cinkota közötti) szakaszán ez idő alatt csak néhány perces menetrendi változás lesz.

A Budapesti Közlekedési Központ kéri a H8-as és a H9-es HÉV-vonal fővároson kívül eső szakaszán utazókat, hogy a következő időszakban ne megszokásból közlekedjenek. A HÉV-menetrend változása miatt lehetőleg előre tervezzék meg utazásukat, különösen azon napszakokban, amelyekre nagyobb követési időköz jellemző.

Kapcsolódó cikkek:

Csúnyán elkapta a HÉV a kis Ford Fiestát – durva képeket kaptunk