Furcsa egy motivációja volt az idős férfinek, aki egy veszekedés után így szeretett volna bizonyítani nejének. Több ember élete is veszélybe került miatta.

Hamar elkapták

A ferencvárosi rendőrök közveszély okozása gyanújával vettek őrizetbe egy 64 éves férfit, aki vallomása szerint felesége iránti szerelme miatt sodort veszélybe negyven embert – közölte oldalán a rendőrség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közveszélyes bizonyítási vágy

Mint írták, egy 9. kerületi társasház harmadik emeletén ütött ki tűz vasárnap, este 9 óra környékén. A feltételezett elkövetőt a rendőrök még a helyszínen elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki. J. Jenő beismerő vallomásában elmondta, hogy feleségével összevesztek, majd szerelme bizonyítékaként gyújtotta fel ágymatracukat, amit azóta megbánt.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Harminc embert kellett evakuálni

A katasztrófavédelem vasárnap este arról tájékoztatott, hogy a Sobieski János utcai lakás teljes terjedelmében égett, a tűz az ablakon át a tetőt is károsította. Az oltási munkálatok idejére a lépcsőházat körülbelül harminc ember hagyta el, akiket egy melegedőbusz várt.

Az önkormányzat elhelyez mindenkit

 „Sajnos tűz ütött ki a Sobieski János utcában. Egy lakás teljesen kiégett, az oltás még folyik. A helyszínen vagyunk, elhelyezzük azokat a lakókat, akiknek erre szükségük van” – írta a közösségi oldalán a kerület polgármestere, Baranyi Krisztina.

Elkerülhető tüzek

Ezzel párhuzamosan Óbudán, a Zrínyi utcában vasárnap késő este teljes terjedelemben égett egy épület tetőszerkezete. A fővárosi hivatásos tűzoltók a lángokat három vízsugárral, rövid idő alatt megfékezték, védve a szomszédos épületeket is a tűz továbbterjedésétől. Egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A katasztrófavédők ismét felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki figyeljen oda, mert ezek a tűzesetek elkerülhetők lennének.

Mire lesz elég az önkormányzati buzgalom?

Kérdés persze, hogy mennyire lesz hatásos a 9. kerületi segítség, ugyanis a lakók egy korábbi tűzesettel kapcsolatban igen csak kritikusak voltak az önkormányzat teljesítményével kapcsolatban. Mint korábban beszámoltunk róla, tavaly nyáron tűz pusztított egy Füleki utcai sorházban.

Munkásszállókon és albérletben laknak

Azonban az ott lakóknak még mindig nem rendeződött a helyzete. Egyikük, Horváth Tamás arról számolt be portálunknak, hogy ő ugyan szerencsés, mert el tudott menni albérletbe, ám ez a többiekről nem mondható el – van, aki az eset óta munkásszállón kénytelen meghúzni magát.

Csúszott a kivitelezés

Az első probléma a romok eltávolításával jelentkezett. Ennek idejét a vállalkozó két hétre becsület, ami majdnem két hónap lett. Ennek következtében az ideiglenes tető az augusztusi viharokra sem készült el – így lényegében az összes lakás „szétázott” ezekben a nagy esőzésekben. Mivel volt olyan lakás, amelyben nem keletkezett kár a tűz miatt, azonban a felhőszakadások miatt lett.

Penészgombák nőnek a lakásokban

Horváth Tamás hangsúlyozta, a tűz után is pontosan ugyanúgy néztek ki a lakások, mint az év bármely napján, ha a tető helyére került volna, akkor vissza lehetett volna költözni. Mivel ez nem történt meg, ezért szinte mindegyik szétázott, a legtöbb helyen penészgombák vannak – vagyis mindegyiket szükséges lesz belülről felújítani, ha egyszer eljutnak odáig a folyamatok. Eddig 40-50 millió forint ment el arra, hogy a lakóknak legyen egy használhatatlan lakásuk.

Segített az önkormányzat, de nem eleget

Szerencsére most megcsillant a fény az alagút végén, ugyanis a mostani vállalkozó gyorsan végzi a munkákat, a probléma az aláírt fizetési ütemterv tartásával lehet. Azonban a biztosító az esőzés okozta károkra egyáltalán nem fizet, így ha valamikor elkészül a tető, akkor a lakásokat is fel kellene valamiből újítani. Horváth Tamás elmondta, hogy több helyre fordultak segítségért, de sajnos nem érkezett válasz. Megjegyezte, az önkormányzat ugyan segített, de nem eleget. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk Freepik-illusztráció.)