Korszerűsítettek 30 FLIRT motorvonatot – közölte a MÁV. A 2006 és 2010 között készült, eredetileg piros-fehér járművek az újabbakkal megegyező kék-fehér-sárga színű külsőt kaptak, és műszakilag is azonosak az újabb járművekkel.

60-ból 30

 A hatvan régebbi, piros FLIRT motorvonat közül harminc már nemcsak az új, egységes színvilágot kapta meg, hanem a fejlesztésnek köszönhetően a vonatok műszaki színvonala is megegyezik az újabb, kék-fehér festésű, azonos típusú, de bizonyos részegységeiben modernebb gyártmányokkal – tudatta a vasúttársaság.

A fejlesztések

A felújított motorvonatokban korszerűbb lett az utastájékoztató-rendszer, laptopok, mobiltelefonok töltéséhez használható dugaszoló aljzatokat és USB-töltőket szereltek be az ülések mellé, továbbfejlesztették az ajtóknál beszerelt mozgássérült-emelőket, a mosdók belső felületét graffiti- és karcálló fóliával fedték be.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A fogyatékkal élőkre is gondoltak

A vakok és gyengénlátók egyértelmű eligazodása és tájékoztatása érdekében pedig Braille-írásos szövegeket helyeztek el a fedélzeten. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Figyelnek

Az utasbiztonság fokozása érdekében korszerűsítették a videós térfigyelő rendszert is, a képminőség javulása mellett a készülékek éjjellátó funkcióval is rendelkeznek már – tették hozzá.

Belülről


Folytatják

A MÁV közleménye szerint a további FLIRT járművek belső átalakítása 2023 szeptemberéig fejeződhet be, a vonatok külső átalakítása pedig 2023 végére készülhet el.

Vitézy Dávid is posztolt róla

Aminek nem örül a MÁV

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt a csütörtök délutáni esőzés következtében 1700 méteres szakaszon, soha nem látott mennyiségű, 10 ezer köbméternyi sár és kőlavina öntötte el a vasúti pályát Nagymaros és Szob között, a Dömösi átkelésnél.

Augusztus közepe

Várhatóan augusztus közepén indulhat meg a vonatközlekedés egy vágányon. A cél, hogy a szeptemberi iskolakezdéstől már mindkét vágányon biztosítsák a vonatforgalmat. Addig a Budapest–Szob vonal Nagymarostól északra lévő szakaszára utazók pótlóbuszokat, illetve vonatpótló hajókat vehetnek igénybe. A 12-es számú főút lezárása miatt a Nagymaros és Szob közötti pótlóbuszok kerülő úton, Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek.

Kapcsolódó:

Sárlavina Nagymarosnál: egy kilométer hosszan beomlott a domboldal, hajókkal pótolják a kieső vasúti közlekedést

Címlapfotó: Mávinform.