Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy módosulnak a SZÉP-kártya felhasználásának feltételei.

Eltörlik a zsebeket

Ahogyan azt portálunk is megírta a Széchenyi Pihenőkártya szabályai változtatnak, a különféle füleket eltörlik, így a kártyán lévő összeget egyben lehet felhasználni és nem lesz semmilyen korlátozás a célok között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Megjelent a közlönyben

A szabályváltozás egyébként a hétfő esti Magyar Közlönyben is megjelent. A Kormány 1554/2022. (XI. 21.) Korm. határozata a Széchenyi Pihenő Kártyára vonatkozó szabályozás felülvizsgálatáról címet viselő kormánydöntés legfontosabb pontja, hogy kimondja: a kormány a turizmus-vendéglátás ágazat helyzetének javítása érdekében „egyetért olyan szabályozási javaslat kidolgozásával, mely a Széchenyi Pihenő Kártya korlátozott rendeltetésű fizetési számlán belüli alszámlák megszüntetésére irányul.”

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Ezt jelenti pontosan

Ez a gyakorlatban azt jelentheti, ha a kormány elkészül a tervvel: a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) füleket eltörlik, belső korlátok nélkül lehet felhasználni a kártyán lévő összeget szálláshelyre, vendéglátásra, egyéb célokra.

Módosító javaslat

A döntést támogatja Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke is, azonban egy módosítást is javasolt szerdán egy online sajtótájékoztató keretein belül.

Hideg élelmiszer vásárlás

Az ellenzéki politikus örömét fejezte ki, hogy a kormány – pártja korábbi indítványával egyezően – eltörölte a SZÉP-kártya „zsebeit”, ugyanakkor kifogásolta, hogy nem talált meghallgatásra az a felvetésük, hogy továbbra is lehessen a kártyával hideg élelmiszert vásárolni.

Fontos lépés lenne

„Ez egy válságoktól mentes időszakban is nagyon fontos lépés lenne; jelenleg pedig, amikor Európában legnagyobb mértékben Magyarországon nőnek az árak, nélkülözhetetlen” – érvelt Dudás Róbert.

A parlement elé terjesztik

A Jobbik politikusa felvetette: ezt a lehetőséget idén februártól július elsejéig már megadták a lakosságnak. Jelezte: a hidegélelmiszer-vásárlás lehetővé tételéről szóló határozati javaslatukat még a nap folyamán a parlament elé terjesztik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kapcsolódó:

Gulyás Gergely: a kormány kisegíti a turisztikai ágazatot, változnak a SZÉP-kártyára vonatkozó szabályok

Kiemelt kép: Illusztráció