Ahogy az utóbbi napokban, vasárnap is hatalmas tömegek indultak el a pilisi hegycsúcsra, hogy élvezzék a leesett havat. Ám könnyen lehet, érdemes más helyszínt keresni, ha a kikapcsolódás helyett nem akarunk bosszankodni.

Kitették a Megtelt táblát

A Pilisben a dobogókői parkoló már megtelt és az oda vezető úton is jelentős torlódás alakult ki. Már Pilisszentkereszttől araszolnak a járművek – tudatta vasárnap reggel az Útinform. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Menjünk tömegközlekedéssel

Úgy tudjuk, már a rendőrség is megjelent a környéken. Az Útinform mindenkitől, hogy aki teheti, válassza a tömegközlekedést, amennyiben valamelyik népszerű kirándulóhelyet szeretné felkeresni. Kérdés persze, hogy meddig, ugyanis a buszokat is könnyen visszafordíthatják, ha annyira kezelhetetlenné válik a helyzet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Kékestetőt már lezárták

A Mátrában a Kékestetőre vezető bekötőutat már a 24-es főútnál lezárták, fakidőlések veszélye miatt. A lezárt szakaszra csak a megkülönböztető jelzést használó járműveket illetve az autóbuszokat engedik be.

Áldatlan állapotok

A Facebook-bejegyzések tanúsága szerint nem csak ma, de szombaton is hatalmas sorok és tumultus alakult ki a hegyen, illetve az odavezető utakon. Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken szabályos káosz alakult ki, ráadásul az út lejegesedett.

Ha én tudom, a közútkezelő miért nem?

„Csak halkan jegyzem meg, hogy nekem, egyszerű földi halandónak már 3 napja jelzi a telóm, hogy Pomáz és vonzáskörzetében hóesés várható. A »sószóró autónak« nincs ilyen okos telefonja ?! Vagy tudják, hogy nekem van, és rám vártak…?… de nekem meg nincs »sószóró autóm«!” – írta nem kis éllel az egyik kommentelő szombaton a pomázi tűzoltóság egy bejegyzése alá.

Kinőtték az autók

Tényleg nem okoskodni szeretnék) de Dobogókőt kinötték az autók – olvasható egy másik Facebook-posztban, ami a szombati napról szól. Mint kora délutáni bejegyzésében írta, reggel Pilisszántóról indult fel a csúcsra, ahonnan délben indult vissza.

A fizetős parkolók jelentenék a megoldást?

Saját bevallása szerint a bő 10 kilométeres út 40 perc volt lefelé – ami normál esetben 10-15 perc, annyi autó állt ott. Éppen ezért a posztoló pilisszentkereszti önkormányzat lépését sürgette, valamint azt szorgalmazta, legyenek fizetősek azok a parkolók, amelyek a pilisi parkerdő kezelésében vannak.

Szombaton sem volt jobb a helyzet

A Normafa sem bír el több autót

Hasonló állapotok uralkodnak a Normafánál, ugyanis a BKK infó azt közölte nem sokkal 10 óra után, hogy az ottani parkoló is megtelt, így aki teheti, válassza a tömegközlekedést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk a pénteki káoszt mutatja, forrás: Facebook.)