A dúsgazdag orvosbáró apuka méregdrága verdákat vett a fiának, aki jogsi nélkül száguldozott Budapesten és környékén. Két éve egy Mercedessel olyan balesetet okozott az M0-ás csömöri lehajtónál, hogy meghalt egy 42 éves nő. Most egy BMW-t kapott és továbbra is jogsi nélkül eszetlenül száguldozott. Egy hete Pomáznál okozott balesetet, akkorát csattant, hogy amputálni kellett a lábát, szerencsére most nem ölt meg senkit.

Drámai baleset Pomáznál

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy március 7-én, két gépkocsi ütközött össze a Pomázt és a Pilisszentkeresztet összekötő úton, a csobánkai elágazás közelében. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba borult, majd a fának csapódott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A BMW sofőrje súlyosan megsérült

Gyors reflexeinek és kiváló autóvezetői képességeinek köszönheti F. Norbert, hogy élve kiszállt Opeljéből, miután összeütközött a luxus BMW-vel. A balesetet okozó jármű 23 éves sofőrje már nem volt ilyen szerencsés, fának csapódott, H. Dávidot életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Amputálták a lábát

A BMW-t vezető sofőrnek amputálni kellett az egyik lábát. A vétlen sofőr most a Blikknek idézte fel a baleset pillanatait.

Elkerülte a frontális ütközést

„Teljes nyugalomban vezettem a kocsit, ismerőseimmel Pilisszentkereszt felé tartottam. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egy szemből jövő BMW-s nagy sebességgel megelőzi az előtte haladókat és felénk száguld. A pillanat törtrésze alatt döntenem kellett, elrántottam a kormányt és így nem frontálisan ütköztünk, csak az autóm egyik részét kapta el a jóval erősebb kocsi” – mondta F. Norbert a lapnak.

A rutin mentette meg az életüket

„Ha ezt nem teszem meg, biztosan nem élem túl az ütközést, és félő, hogy az utasaim sem. Miután kiszálltam a kocsiból, bevallom, nem tudtam a másik sofőrre koncentrálni, az utasaimon próbáltam segíteni. Az egyik hölgy orrtörést szenvedett, szerencsére más bajunk nem lett. Azt, hogy ennyivel megúsztuk, véleményem szerint annak köszönhetjük, hogy több mint tíz éve napi szinten vezetek, és így tudtam, hogy vészhelyzetben mit kell tennem” – mondta a Norbert, aki nagyon sajnálja, hogy a másik sofőr maradandó sérüléseket szenvedett.

Két éve is jogsi nélkül vezetett

A BMW-vel közlekedő H. Dávid, aki a mostani balesetet okozta, jogosítvány nélkül vezetett. Két évvel ezelőtt, szintén balesetet okozott Csömörnél, akkos is jogosítvány nélkül ült autóba, akkor egy 41 éves nő halt meg.

Az M0-ás lehajtójánál történt a baleset

Két éve frontálisan ütközött egy másik kocsival. A baleset az M0-ás csömöri lehajtójánál történt, de nem az autóúton, hanem a majorszegi bekötőút kereszteződésében. Az alábbi fotó a tragikus balesetről készült.

A Csömörnél történt baleset – Forrás: Balesetinfo

Akkor egy Mercedest vezetett

Két éve az 500 lóerős Mercedes, az ütközésben úgy meggyűrte az Opelt, hogy az valósággal rácsavarodott a 41 éves nőre, akinek esélye sem volt túlélni az ütközést. A roncsból a tűzoltók kivágták, mentőhelikopter vitte a közeli kórházba, ám hiába volt a gyors segítség, nem élte túl a balesetet.

Tagadta, hogy ő vezetett

A baleset után H. Dávid tagadta, hogy ő vezette volna az autót. Azt mondta, egy sofőrszolgálat alkalmazottjának adta át a volánt. Az állítólagos sofőrt azonban a helyszínen vagy annak közelében senki sem látta. A Csömörön történt balesettel kapcsolatban természetesen rendőrségi eljárás is indult, az ügy bírósági szakban van.

Édesapja egy neves főorvos

A csömöri baleset után H. Dávid ismerőse azt mondta: „Imádja a sebességet, a szüleinek köszönheti, hogy ilyen bivalyerős kocsiban ülhet: az édesapja egy neves főorvos egy klinikán. A baráti társaságából többen figyelmeztették, nem lesz jó vége a száguldozásnak. Ő azonban nem hallgatott rájuk, a zsaruk el is vették a jogsiját korábban”.

Bicskanyitogató

A két tragikus baleset több kérdést felvet: A jómódú orvosbáró apuka miért engedi úgy autóba ülni a kisfiát, hogy annak nincs jogsija? A másik fontos kérdés pedig az, hogyan ülhetett autóba egy olyan ember, aki két éve a nemtörődömségével balesetet okozott és megölt egy nőt. Döbbenetes, hogy ennek immár két éve a gyilkos sofőr pedig szabadon tombol az utakon. Úgy tűnik, hogy a lassú magyar bíróság helyett az élet tett rendet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Pomáznál történt baleset felvétele – Forrás: Facebook/Balesetinfo