Újabb mérföldkőhöz ért a Lánchíd felújítása: szombaton sikeres próbaterhelésen esett át a híd. A szakemberek 24, egyenként 20 tonnás teherautót vettek igénybe a mérésekhez.

24 teherautó a Lánchídon

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének szakemberei végezték a méréseket, amelyhez 24 darab, egyenként 20 tonnás teherautót használtak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Alakváltozások és feszültségek

Nemcsak a híd saját frekvenciáját mérték, hanem a nyúlásmérő bélyegek segítségével azt is figyelték, milyen alakváltozások következnek be a szerkezetben, és milyen feszültségek keletkeznek az egyes elemekben.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Mindenre odafigyeltek

A budai pillér tetején lévő koronasaru-teremben pedig a koronasaru elmozdulását is monitorozták – írta Facebook-bejegyzésében Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely.

Jól vizsgázott a híd

Az eredmények teljes körű értékelése még folyamatban van, de az elsődleges adatok alapján a Lánchíd jól vizsgázott: a terhelés során mért értékek megegyeztek a szakemberek által számított értékekkel.

Fontos nap volt a szombati

2022.11.12. A főpolgármester ellátogatott a Lánchíd terheléses próbájára

Egymás után érkeztek a teherautók

2022.11.12. A főpolgármester ellátogatott a Lánchíd terheléses próbájára

24 teherautó sorakozott fel a hídon

2022.11.12. A főpolgármester ellátogatott a Lánchíd terheléses próbájára

A főpolgármester is végignézte a terheléses próbát

2022.11.12. A főpolgármester ellátogatott a Lánchíd terheléses próbájára

Az oroszlánok már a helyükön

Pénteken a BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy visszatértek a helyükre a pesti hídfőket őrző, egyenként több mint 10 tonnás oroszlánszobrok. Restaurálásuk bő egy évig tartott. A következő hetekben – budai társaikhoz hasonlóan – a munkaterületen illesztik és „ragasztják” össze a szobrok mészkőtömbjeit. A Lánchíd felújítása továbbra is ütemterv szerint, költségkereten belül zajlik. A munkálatokkal várhatóan 2023 második felére végeznek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: terheléses próba a Lánchídon. Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester/Facebook