Túl van az életveszélyen a 18 éves Samu, akit egy osztálytársa szúrt nyakon egy budai középiskolában. A fiú Instagram sztoriban üzent a követőinek.

Késelés a középiskolában

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, hétfő délelőtt Budapesten, a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban egy diák megkéselte osztálytársát. A 18 éves fiú a szünetben támadt rá társára. Az első információk szerint a sérültet a nyakán érte a szúrás, a mentők életveszélyes állapotban szállították a kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így történt a támadás

A Bors arról ír, hogy a 18 éves Bertold odalépett a barátnőjével a telefonján épp egy videót néző S. Samu mellé, majd minden előjel nélkül egy késsel többször nyakon szúrta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elfogták és kihallgatták

A rendőrök a támadót a helyszínen elfogták, kihallgatták és a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást.

Jobban van

A 18 éves Samut sebeit az orvosok összevarrták, és már a barátnője is bemehetett hozzá, sokkal jobban van – írja a Bors. A fiú most maga üzent a kórházból.

Sokan aggódtak érte

A Instagram-szoriban nyugtatta meg ismerőseit, hogy már minden rendben van, emellett megköszönte az aggódó üzeneteket is.

Nem tett vallomást

A lap szerint a késelő fiatal nem tett vallomást. A nyomozók a táskáját átkutatták, amiben egy kalapácsot és egy ollót is találtak. Még nem tudni, miért vitte ezeket magával az iskolába, de ahogy a BudaPestkörnyeke.hu hírportálon is megírtuk, a rendőrök elvittek egy dzsekit, amit helyszíni információk szerint a rendőrök nejlonzacskóba raktak, és elvittek.  Valószínűleg ez egy fontos bizonyíték lesz a nyomozás során. Nem kizárt, hogy a támadó diák a dzseki alatt rejtegette a kést, s onnan rántotta elő, amikor rátámadt az osztálytársára.

Beteg lehet a támadó

A Ripost-nak nyilatkozott az egyik ott tanuló diák, azt mondta, hogy a 11. osztályos támadó Tourette-szindrómában szenved és sokszor észre lehetett venni rajta, hogy nem tudja kontrollálni a dolgokat, és állítólag hangokat is hallott.

Elhanyagolhatták a szülei

A lapnak a névtelen iskolatárs azt is elmondta, hogy „ a szülei teljesen elhanyagolták a betegségét, sőt azzal sem igen foglalkoztak, milyen állapotban jár a gyerekük suliba. Szerintem a családsegítőnek már régen be kellett volna avatkoznia.”

Megjelentek a szülők

Az szörnyűség után az 1. kerületi iskola előtt elkezdtek gyülekezni a diákok szülei, miután gyerekeik írtak nekik, hogy azonnal menjenek értük. A tanároknak rendkívüli értekezletet hívtak össze.

„Döbbenet”

„Mindegy, hány éves diákok vesztek össze. Ez egy jó hírű budai iskola. Döbbenet!” – mondta az egyik szülő a Borsnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hunfalvy