Gyermeket vár, emiatt kihagyja a most indult szezont a jelenlegi elsőszámú hazai női tőrvívó, Kreiss Fanni.

Sportházasság

A szövetség oldalának híre szerint a tokiói olimpián is részt vett női tőrválogatott legjobbja – aki egyéniben 15., csapatban hetedik lett a japán fővárosban – és a korábbi válogatott tőröző, Hári Máté a hétvégén kötött házasságot.

Babát vár

A 32 éves Kreiss Fanni babát vár, negyedik hónapos terhes, ezért a következő hónapokban a vívás a háttérbe kerül a számára, de később visszatérést tervez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Szolid ceremónia

“A koronavírus miatt csak a közvetlen rokonok, ismerősök voltak ott a polgári szertartáson, és a lagzi is elmaradt. Reméljük, egyszer majd bepótoljuk” – mondta a hunfencing.hu oldalnak.

Szeretne visszatérni

“Természetesen most a születendő kisbabánk a legfontosabb, de ha minden jól megy, akkor szeretnék visszatérni a pástra, a párizsi olimpia a terveim között szerepel. Igaz, az ezzel kapcsolatos értékrend most átalakuló félben van” – fogalmazta meg a jövőt Kreiss Fanni.

Olimpiai arany után ikrek

Szász-Kovács Emese a 2016-os riói olimpián ért fel a csúcsra, amikor a párbajtőr egyéni versenyén a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. 2019. augusztus 20-án egészséges ikerpárnak adott életet, Maja Magdolnának és Levente Győzőnek. A sportolónő a szüléskor már 36 éves volt. Próbált kijutni a 2021- tokiói olimpiára, de ez már nem sikerült neki.

Aki gyerekszülés után lett másodszor is bajnok

A szintén vívó Nagy Tímea 2000-ben párbajtőrben lett olimpiai aranyérmes, majd 2001-ben született meg második babája. 2002 októberében kezdett el újra edzeni és 2004-ben újra olimpiai bajnok lett.

A kajakozók is kemény anyák

A kajak-kenusoknál Kozák Danuta és Fazekas-Zur Kriszta mondhatja el magáról, hogy gyerekszülés után lett ismét olimpiai bajnok. Az előbbi idén Tokióban, míg Fazekas-Zur Rióban szerzett olimpiai aranyérmet a babázás után.

Címlapfotó: hunfencing.hu.