Indul az újabb Pfizer akció, csütörtökön sms-ben értesítik a regisztráltakat arról, hogy időpontot kérhetnek a legnépszerűbb nyugati vakcinára. Emellett persze lehet AstraZenecára és Sinopharmra is jelentkezni.

144 ezren kapnak értesítést

144 ezer, főként március elejéig regisztrált kap csütörtökön SMS-ben értesítést arról, hogy a Szputnyik az AstraZeneca és a Sinopharm vakcinák mellett, már Pfizer-oltást is tudnak foglalni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lesz Pfizer is

Az országos oltási munkacsoport döntött arról, hogy a kedden érkezett oltási szállítmányból, az első körös oltásra felhasználható vakcinák nagyrésze foglalható. Az oltópontok május 14. és 18. közötti napokra hirdettek Pfizer-oltási időpontokat.

Pénteken indulnak az oltások

Az időpont foglalás ma, az oltások pedig pénteken indulnak. A koronavírus.gov halmozottan felhívja mindenki figyelmét arra, hogy kizárólag csak az SMS-ben értesítést kapók tudnak foglalni Pfizer-oltást és kér mindenkit, hogy csak olyanok jelenjenek meg akik jogosultak az vakcinára, a tömeges oltási művelet gördülékenyen történő lebonyolításának érdekében.

Csak időponttal lehet odamenni

A koronavírus.gov.hu-n arról is írnak, hogy nem fogják beengedni azokat, akik nem rendelkeznek időponttal. Vagyis senki ne is próbálkozzon időpont nélkül odamenni.

Pfizer nap

Orbán Viktor április 30-án reggel, a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy rendkívüli Pfizer napot tartanak és mindenkit beoltanak, aki korábban regisztráltak.

101 kórházban oltottak

„Azok foglalhatnak időpontot az eeszt.hu oldalon, akik eddig regisztráltak a koronavírus-vakcinára. Összesen 101 kórházban zajlanak majd az oltások, akár este kilencig” – mondta a miniszterelnök.

Összeomlott a rendszer

Akkor 100 ezer Pfizer-vakcina érkezett az oltópontokra. Azonban a rendszer összeomlott és kígyózó sorok álltak az oltópontok előtt.

Elfogyott a Pfizer

A Pfizer vakcina pár óra alatt elfogyott, volt ahol olyanokat is beoltottak, akik előtte nem regisztráltak. Délután a legtöbb helyen már csak Sinopharmmal lehetett oltakozni.

Fontos volt a kormánynak

Április végén azért is volt fontos a kormánynak, hogy aznap több mint 100 ezer embert oltsanak be, mert másnapra meghirdették a nyitás újabb lépcsőjét, ugyanis akkor nyitottak az éttermek belső terei, akkor indultak nyitották meg kapuikat a stadionok. Ehhez pedig szükség volt a 4 millió beoltottra.

Lassan halad az oltakozás

Müller Cecília a napokban azt mondta, hogy az elmúlt héten nagyon lassan haladt az átoltottság, valószínűleg ezért is hirdetnek újabb Pfizer napot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: koronavirus.gov.hu