Korábban rendőrként dolgozott az az 58 éves nő, aki egy balesetben szörnyethalt vasárnap Csomádnál. Tamás Ibolya a magyar judosport kiemelkedő alakja volt. A karambolt okozó fiatalember drogot fogyasztott, mielőtt autóba ült. A lakásán is kábítószergyanús növényeket és egy digitális mérleget találtak a nyomozók.

Halálos baleset Csomádnál

Ahogy azt az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, tragikus karambol történt vasárnap este Csomádnál. Egy fiatal őrbottyáni férfi szabálytalanul előzött és frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő mogyoródi asszonnyal. Az 58 éves hölgy meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két autó ütközött

A rendőrségi adatok szerint előzés közben ütközött össze egy szabályosan közlekedő járművel egy 22 éves őrbottyáni férfi autója március 20-án 15 óra 30 perc körül Csomádnál. A 2102-es út, valamint az Ősz utca kereszteződésénél kezdte a manővert, amelyet nem tudott befejezni és ezért frontálisan összeütközött egy 58 éves mogyoródi asszony által vezetett személygépkocsival.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ebben az autóban utazott Tamás Ibolya

Forrás: police.hu

Drogot fogyasztott

N. Bence Márkról kiderült, drogot fogyasztott. A balesetet az őrbottyáni fiatal könnyebb sérülésekkel megúszta, a szörnyethalt nő 61 éves utasa viszont súlyosan megsérült. 

Füvet szívhatott

A rendőröknek a helyszínen gyanúsak voltak a balesetet olcsón megúszó fiatalemberen látható jelek, ezért kettős mintavétel következett. Az eredmény igazolta a gyanút: a szervezetében THC nyomát mutatták ki, azaz vélhetően füvet szívhatott. 

A lakásán is drogot találtak

Nem sokkal később egy másik rendőri egység házkutatást tartott a balesetet okozó sofőrnél, ahol egy mosókapszulás dobozban tizenegy gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint két őrlőt, és egy digitális mérleget is lefoglaltak. A halálos közúti baleset okozásával gyanúsított férfit a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amiről a napokban dönthet a bíróság.

Ismert sportoló az áldozat

A baleset áldozata Tamás Ibolya, a Bp. Spartacus, majd az UTE versenyzője, a magyar judosport jelentős alakja. A magyar világbajnok életéért hiába küzdöttek a mentők. Utasát, Illés Sándor judoedzőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Korábban rendőrként dolgozott

Az áldozat korábban rendőrként dolgozott, és a sors furcsa fintora, hogy éppen olyanok bűnözők ellen harcolt, aki most a halálát is okozta. Teplán Tibor a rablási osztályon volt nyomozó, amikor 1993-ban megismerte Ibolyát.

Századosi rangban volt

„Járőrként kezdte, aztán bűnügyi technikusként életvédelmi helyszíni szemle bizottság vezetője lett és zseniálisan végezte a munkáját. Annak idején ő volt a BRFK egyetlen női életvédelmis századosa. Ha komolyabb volt az ügy, a rablásoknál szinte mindig ők jöttek. Számára nem létezett lehetetlen, soha nem csinált egy hibát sem” –mondta a Blikknek az áldozat egykori kollégája.

Remek szakember volt

„Olyan nyomrögzítéseket csinált, hogy a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Elképesztő precizitás, odafigyelés és szakértelem kísérte a munkáját. A sport révén a mérhetetlen kitartás volt rá jellemző. Nagyon sokat tanultam tőle, mire kell odafigyelni. Türelmes volt, lehetett tőle kérdezni. Egy remek embert és kollégát veszítettünk el”.

Búcsúznak a kollégák

„Kevés rendőrt tiszteltem a BRFK-n, de a Gabival együtt az egyik legjobb helyszínelők voltatok! Az élet, hogy kinek mit hoz az előre nem kiszámítható! Jött egy bitang és elvett mindent, Nyugodj békében!” – így búcsúzott egyik kollégája Tamás Ibolyától a Facebookon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tamás Ibolya – Forrás: Magyar Judo Szövetség