Rosszul járnak azok az előfizetők, akik napilapot járatnak. A Magyar Posta ugyanis július 1-től nem viszi ki őket, a terjesztésről a kiadóknak kell gondoskodniuk, amely plusz költséget jelenthet az előfizetőknek.

Nem a postás hozza a napilapokat

Nem kézbesít napilapokat a Magyar Posta július 1-től – ezt írja a cég. „A Magyar Posta gazdasági érdekeiből fakadóan meghozott döntés” – írják közleményükben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az előfizetőket is értesítették

Az erről szóló levelet a napokban az újságelőfizetők is megkapják. A hírt telefonon a Magyar Posta ügyfélszolgálata is megerősítette.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A kiadók feladata lesz

A továbbiakban a lapok kiadóinak kell eljuttatniuk a nyomtatott újságot az előfizetőkhöz, ami várhatóan pluszköltségeket jelent számukra. Azt még nem lehet tudni, hogy akiadók ráterhelik-e a plusz költséget az előfizetőkre.

Közel 100 lapot érint a változás

A Blikk és egyes Mediaworks-kiadványok esetében ez a napilaphoz kapcsolódó csomagra is vonatkozik, amelyben egyebek közt a Kiskegyed, az Autó Motor és több műsorújság található. 

Adatokat adnak ki a kiadóknak

A Magyar Posta a levelében részletesen felsorolja, hogy milyen adatokat ad át a lapkiadóknak az előfizetés folyamatossága érdekében.

Az ügyfél tiltakozhat

Ez ellen az ügyfél tiltakozhat, de ebben az esetben júliustól nem kapja az újságot, vagy neki kell külön megállapodnia annak kiadójával.

A hetilapokat a posta viszi majd

A változás csak a napilapokra és az említett magazinokra vonatkozik, a többi előfizetett hetilapot és folyóiratot továbbra is a Magyar Posta kézbesítője dobja be a postaládákba.

Korábban is voltak korlátozások

Öt évvel ezelőtt a Magyar Posta már korlátozta a lapok kézbesítését, 2016-ban 19 településen szüntette meg a reggeli lapkézbesítést, vagyis az előfizetők a normál kézbesítéskor kapják meg a friss újságot, jellemzően délig, de legkésőbb délután négyig. 

A hétvégi napilapok egyes helyeket nem aznap érkeznek

Tavaly pedig úgy döntöttek, hogy a napilapok szombati lapszámait az ország bizonyos pontjain csak a következő munkanapon, vagyis többnyire hétfőn kézbesítik.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: postásbicikli – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu