A Junk Big Band a Kobuci kertben lép fel szerda este, a Budapest Music Centerben a MÁV Szimfonikusokat hallhatjuk Jorma Panula vezényletével. A Fiatal Iparművészek Egyesületében galériájában térkövetelő tárgyait állította ki Kovács Máté. Új könyvtárban csemegézhetünk tengernyi könyv közül Békásmegyeren és a Terézvárosban, a MEX Rádióban minden nap stand up comedy és sztárinterjúk kínálnak szórakozást.

Junk Big Band a Kobuci kertben

A Junk Big Band egy egészen különleges, 20 zenészből álló formáció, amit az inspiráció, az alkotás, a zene hívott össze immár több mint 7 éve. Most is emlékezetes estére készül a már hagyománynak számító óbudai helyszínen. A leginkább saját szerzeményekből álló estét ismert funk, latin, pop dalok feldolgozásai is színesítik és Kaszap Atillával, a Kobuci kert egyik alapítójával népzenei hangzásokat, világokat is varázsol majd a nagy zenekar.

Újra Mex Comedy a Mex Rádióban!

A Mex Rádióban szeptemberben jönnek a Showder Klub, és a Stand Up Comedy Humortársulat sztárjai. Minden héten kisorsolnak egy páros belépőt belépőt a Stand Up Comedy Humortársulat előadására. Mexclusive című műsor archívumában visszhallgatható Geszti Péter mellett az eddigi legnépszerűbb interjúk, vendégünk volt: Stohl András, Détár Enikő, Fésűs Nelli, Koós Réka, Fankadeli, Sipos F. Tamás, Pataki Attila, Soltész Rezső, Lányi Lala, stb.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Sztárintejú Geszti Péterrel a Mex Rádióban

A „Karmesterek mester” a MÁV Szimfonikusokkal

Egy eleven legendát üdvözölhet a közönség ezen az estén a Budapest Music Centerben. Jorma Panula 91 évesen áll fel a pulpitusra. Műsorán egy saját műve és a legnagyobb finn zeneszerző, Jean Sibelius két műve szerepel. E mű szólistája egy fiatal finn hegedűművész, Petteri Iivonen.

Vezényel: Jorma Panula

Térkövetelő tárgyak kiállítása a Belvárosban

Kovács Máté keramikus kiállítása a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület galériájában. Az alkotó célja irányítani a láng által formált felületeket és nem bebújni a “véletlen” esztétikuma mögé. Az így létrejött tárgyak nem beolvadnak a környezetükbe, hanem teret követelnek maguknak.

Új könyvtárak Békásmegyeren és a Terézvárosban

A békásmegyeri lakosok örülhetnek, hiszen a Füst Milán utcában működő könyvtáruk augusztus 16-i átadását követően bővített és megújult terekkel, frissített könyvállománnyal várja újra olvasóit.

Megújult terek, friss könyvek

Könyvtár és kulturális tér

A Teréz körút 2-4 szám alatti Körúti Könyvtár célja, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett kulturális és közösségi találkozóhellyé is váljon. Ennek megfelelően a könyvtárban tanulótér, rendezvény- és kiállítóterem is kialakításra került.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/kobuci