K. Endre, az elmúlt két hétben kétszer is Budapesten járt, és találkozott az otthon egyik volt lakójával, a pedofil exigazgató egyik áldozatával, és arra próbálta rávenni, változtassa meg a rá vonatkozó vallomását – hangzott el az RTL Házon kívül című műsorában.

Két hete találkoztak

Először két hete kereste fel, hatezer forintot és egy doboz cigit adott neki és édesanyjának, be is vásárolt nekik. A fiú akkor belement, hogy videóra mondja, amit K. Endre kért tőle. Három felvétel is készült, amelyek a volt igazgatóhelyettes ártatlanságáról szóltak. Aztán néhány nappal később ismét találkoztak, akkor K. Endre az ügyvédjére hivatkozva arról beszélt, lehet, hogy szükség lenne egy új videóra is. Ezt a találkozót az RTL stábja rejtett kamerával rögzítette.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Az anyján keresztül üzent neki

„Néhány héttel ezelőtt egyszer csak anyukám mondta, hogy K. Endre keres telefonon, mert találkozni szeretne velem” – mesélte a most 21 éves fiú, aki épp a hajléktalanszállón élő édesanyjánál volt látogatóban. Azonnal találkozni akart vele, és a fiú csodálkozott is, mert mint kiderült, K. Endre a szálló elől hívta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pénzt is adott nekik

 A találkozó rövid volt: K. Endre azt szerette volna, ha a fiú felmond néhány rövid szöveget a telefonjára, amik azt igazolják, hogy a volt igazgatóhelyettest ártatlanul ítélték börtönbüntetésre. „Lementem hozzá, találkoztunk, vett nekünk enni, anyukámnak cigit, adott hatezer forintot, pénzt, segített, beszélgettünk, csináltam neki két videót az ártatlanságára”  – mesélte a fiú a Házon kívülnek, hozzátéve, hogy mivel szerfüggő, akkor is tudatmódosító szerek hatása alatt volt.

A szöveget is elmondta neki

„K. Endre elmondta, hogy mit kéne mondanom. Én fogtam a kezembe a telefont, és úgy mondtam el. Azért, hogy neki az ártatlansága fennmaradjon, és hogy ne kerüljön bajba” – idézte fel a történteket.

Újra találkoztak

A Házon kívül stábja rejtett kamerával rögzítette a második találkozót. Itt a fiú elmondta, nem akar ebben részt venni, ezért arra is megkérte a volt igazgatóhelyettest, hogy törölje a felvételeket. Ezt K. Endre végül meg is tette, de jelezte azt is, hogy a felvételeket már korábban továbbküldte az ügyvédjének. A találkozó végén aztán K. Endre megismételte, hogy egy meghurcolás áldozata lett, nem követett el semmit, majd arról kezdett beszélni, hogy az ügyvédei szerint finomítani kellene még a korábban készített videók tartalmain.

Egy új videót akart felvetetni

Azt mondta, hogy „hangsúlyozottabban lehetne esetleg mondani, hogy nem történt semmi olyan, hogy nem írattam én alá veled semmit, nem tettem elő papírt, amit alá kellett volna írni”

– pedzegette, hogy esetleg az áldozat megmásíthatná a vallomását, ő azonban nemet mondott erre. Egykori nevelője még próbálta meghívni egy ebédre, de erre sem volt vevő.

Nehéz körülmények közt élt

A fiú 5 évesen került a Bicskei Gyermekotthonba. Apja alkoholista volt, édesanyja pedig a terhessége alatt is intravénásan lőtte magát drogokkal, heroinnal és speeddel. A gyermekotthon lett az igazi otthona, ahol a testvéreként szeretett unokatestvére volt az egyetlen igazi családtagja. Az igazgató, mint mondta, kimondottan szerette, és sok időt fordított rá. A fiú úgy emlékszik vissza, hogy 13 éves volt, amikor V. János először zaklatta, és ez később rendszeressé vált.

Rémálmai voltak

„Sírtam többször, nem beszéltem senkinek erről. Nagyon rossz volt. Rémálmaim vannak a mai napig mostanában. Többször riadok fel remegve…. Egyszerűen az arcát meglátom… Gorombának, goromba feje volt. Bezárta a teraszajtót vagy behúzta a redőnyt. Mit szólsz? Kicsit besötétítenék. Meg voltam rémülve” – mondta a fiú.

Felcsúton focizott

Ekkoriban kezdett drogokat használni, ami kettétörte ígéretes focistakarrierjét. A felcsúti Puskás Akadémia csapatában játszott, és igazi tehetségnek számított, de egy idő után kikopott a csapatból. A bicskei gyerekek sportéletét egyébként K. Endre szervezte, a fiút is gyakran ő vitte át az edzésekre. Azt mesélte: szoros kapcsolatban voltak, ami sokat jelentett az igazi család nélkül, gyermekotthonban felnőtt fiúnak. Emiatt nem tudja nem kedvelni.

Megzsarolta az igazgató

A fiú végül segítséget kért: elmondta a gyámjának, hogy mit művel vele az igazgató, mire az azonnal elvitte őt az intézményből, és még aznap feljelentést tett. A fiú terhelő vallomást tett az igazgatóra, ezzel egy időben viszont vissza akart menni Bicskére. Mint mondta, a bicskei kastély volt az otthona, félt, hogy nem mehet többé „haza”. Végül visszatért a gyermekotthonba, ahol V. János megzsarolta: vagy megmásítja a vallomását vagy nincs visszaút számára.

K. Endre irodájában intézkedtek

Az áldozat szerint V. János berendelte K. Endrét az irodájába, vele intéztette el a dolgokat, a vallomás megmásítását, ő addig elment templomba. Ezt követően az intézményből azt is kezdeményezték, hogy leváltsák a fiú gyámját, aki feljelentést tett.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: részlet az RTL adásából