A rosszul megválasztott korhatári kategória miatt 10 millió forintos bírságot szabott ki az NMHH Médiatanácsa az RTL-re a november 19-i Sztárbox adása miatt. Az indoklás szerint a műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődését negatívan befolyásolhatta, így nem felelt meg a III. kategória (12 éven aluliaknak nem ajánlott) szempontjainak.

Korhatár karika

A Médiatanács szerint az erőszak bemutatása miatt 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni, és ennek megfelelően csak 21 óra után lehetett volna leadni.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

10 milliós büntetés

A Médiatanács ezért a 10 millió forint bírság kiszabása mellett a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte az RTL-t. A jogsértés ismétlődő jellege miatt a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét is 50 ezer forint bírsággal sújtotta a testület.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kabát vs. Rácz miatt indult a vizsgálat

Korábban beszámoltunk róla, hogy az NMHH-hoz bejelentés érkezett az RTL november 19-i adása miatt. A műsorszám egyik kifogásolható jelenete Kabát Péter és Rácz Jenő mérkőzése volt, amelyben Rácz Jenő kiütéssel legyőzte az ellenfelét. A földre kerülő és eszméletlen Kabát Péter orvosi segítséget követően tudott csak lábra állni, és részt venni az eredményhirdetésen. 

Kiütés a showműsorban

Amint arról mi is beszámoltunk, brutális bunyó lett Rácz Jenő Michellin-csillagos séf, a Konyhafőnök zsűritagja és Kabár Péter válogatott labdarúgó boxmeccséből. Kabát Petit úgy kiütötte Rácz Jenő, hogy orvost kellett hívni a ringbe, percekig ápolták, miközben Peti párja, Róka Adrienne üvöltve zokogott a ringben.

Nagy kiütés

Rácz Jenő masszívabb izomzatúnak tűnt, de Kabát Peti gyorsabb volt az első menetben. A második menetben kicsit vesztettek a lendületből. Nyugodt ütésekkel indult, de a 2. menet 39. másodpercében Rácz Jenő kiütötte Kabát Petit.

Ellenezte az indulását

„Nem akarom sajnáltatni magam, de senkinek nem kívánom azt, amit átéltem. Kezdjük azzal, hogy abszolút nem támogattam Petit abban, hogy elinduljon a Sztárboxon. Világéletemben féltettem a sérülésektől, az egész futballkarrierje alatt rettegtem, hogy mi fog vele történni a pályán, most pedig még inkább izgultam érte!” – mondta a meccs után Kabát Peti párja.

Keze-lába remegett

„Igazából már a mérkőzés kezdetekor rosszul voltam. Kezem-lábam remegett, amikor először betalált neki Jenő, alig bírtam odanézni, de ő csak püfölte tovább. Csak azt láttam, hogy összevissza csuklik Peti feje, majd összerogyott, és mozdulatlanul feküdt. Szó szerint az életem pergett le előttem, mert azt hittem, hogy meghalt! Önkívületi állapotba kerültem” – mondta Adri.

Dzsudzsákkal nézte a show-t

Adri azt mondta, Peti menedzserével és Dzsudzsák Balázzsal nézte végig a helyszínen szerelme küzdelmét. Amikor Petit Jenő kiütötte, Balázs azonnal orvosért kiáltott. „Imádkoztam, hogy térjen magához, keljen fel, mutasson valami életjelet, de ő eszméletlen volt. Az orvosok fogták a nyelvét, nehogy lenyelje, közben próbálták feléleszteni”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Kabát Peti és Rácz Jenő meccse a Sztárboxban – Forrás: RTL