A Margitszigeten kalandos vezetett sétát lehetünk apácák, nyulak és királykisasszonyok nyomán. A Mannában Borjour évnyitó borparty, a Veranda Cukiműhelyben macaron workshop várja az ínyenceket. Az RS9-ben a Berlin fölött az ég filozokikus vígjáték kerül színre, az Eiffel Műhelyházban Rost Andrea készül meglepetéssel. Az Erzsébetligeti Színházban Retro páholy Kovács Katival és Csepregi Évával!

Kalandos séta a Margitszigeten

A “Duna gyöngyének” is nevezett sziget Budapest egyik legkedveltebb kiránduló helye. Építészeti emlékei, fürdői, vadasparkja és rózsakertje még ma is vonzzák az embereket. A pestbudaiséták.hu sétáján visszarepülünk a történelembe, amihez nemcsak a történelmi tények, hanem sok-sok ismert vagy kevésbbé ismert legenda és Krúdy Gyula meséi is segítséget nyújtanak.

Apácák, nyulak és a jövendőmondó királykisasszony

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Évnyitó borparty a Mannában

Évnyitó borparty régi kedves helyszínen, a Mannában, az Alagút felett! Sauvignon blanc-ok és cabernet sauvignonok, valamint cabernet alapú házasítások a legjobb pincészetektől sétáló kóstolón! A külföldi sarokban új-zélandi sauvignon blanc-ok és amerikai cabernet-k!

Borjour Sauvignon

Budapest fölött az ég az RS9-ben

Az Anyaszínház és az RS9 Színház produkciója Wim Wenders Berlin felett az ég c. filmje alapján.
Az angyali öröklét feladása egy emberi szerelemért. A budapesti értelmiség jobb és balos, groteszk, semmibe vesző acsarkodása, emberi sorsok egymásba gabalyodása és kozmikus magányossága, fekete humor és filozófia egy nagy városi road movie keretei közt, egy kis színház összes játék terét fölhasználva.

Filozofikus vígjáték két részbenMacaron workshop a Veranda Cukiműhelyben

Megismerheted a macaron készítés alapjait és megtapasztalhatod, hogy ez az apró süti néhány szabály betartásával mennyire könnyen elkészíthető. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy miként lesznek tökéletesek a kis kalapok és hogyan készülnek a finom töltelékek.Természetesen a kész alkotásokat hazaviheted! – invitálnak a szervezők a macaron workshopra a Veranda Cukiműhelybe.

Az édes kis francos francia

Retro Páholy-filmslágerek szubjektív az Erzsébetligeti Színházban

A Retro Páholy egy előadás sorozat, Kovács Péter “KOVAX” vezetésével. Az est házigazdája Dj. Dominique (Várkonyi Attila), akitől a slágerek forgataga közben sok érdekességet és kulisszatitkot tudhatnak meg a forgatásokról és a szereplőkről a filmek és a zene rajongói. A slágereket Kovács Kati és Csepregi Éva előadásában hallhatják.

Kovács Kati és Csepregi Éva

Piedonétől a Házibuliig

A teljesség igénye nélkül-, olyan filmek zenéiből válogattunk, mint a Cherbourgi esernyők, Szerelem első vérig, Házibuli, Piedone, a Miss Arizona, a Kamaszkorom legszebb nyara, a Macska-jaj vagy az Egy szoknya, egy nadrág…

Rost+33 az Eiffel Műhelyházban

Az egyedi hangulatú, vagány Eiffel Műhelyház ad otthont idén is három alkalommal Rost Andrea estjének, amely nem az elmúlt három operai évtized öszszegzése kíván lenni, inkább valami más, valami több. A program a művésznő széles zenei horizontját mutatja be, és azt, hogy miképpen gondolkozik saját magáról, énekesi lehetőségeiről. Az életrajzi estet maga szerkeszti és vezeti, mindenki biztos lehet benne, hogy a „személyes monoopera” tartósan beépül az emlékek közé. A műsor meglepetés. Zongorán közreműködik: Harazdy Miklós

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/pestbudaisetak