Kisiklott egy mozdony több tengelye, miután kamionnal ütközött Adácsnál. A vasúttársaság közleménye szerint teljesen leállt a vasúti forgalom a miskolci és az egri vonalon.

Baleset Adácsnál

Vámosgyörk és Ludas között egy tehervonat kamionnal ütközött össze Adácsnál, a Dobó István utcai átjáróban. A fény- és félsorompó műszaki hiba miatt nem működött. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kisiklott a mozdony tengelye

A MÁV közleménye szerint, erről értesítették a tehervonat mozdonyvezetőjét. A baleset következtében a mozdony négy tengellyel kisiklott, a műszaki mentés hosszabb ideig fog tartani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem járnak a vonatok

A helyszínelés ideje alatt Vámosgyörk és Ludas között mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés. A MÁV-START szervezi az utasokat elszállítását, pótlóbuszos közlekedésre, korlátozásokra kell számítani a Budapest-Miskolc és a Budapest-Eger vonalon közlekedő vonatoknál.

Vasúti átjáróban történt a baleset

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban; Baja és Bátaszék között pótlóbuszok szállították az utasokat, emiatt egy órát is késtek a vonatok.

200 méterre állt meg

A katasztrófavédelem azt közölte az MTI-vel, hogy baleset miatt a vonat az átjárótól mintegy kétszáz méterre állt meg, nem siklott ki, míg a kamion félig az átjáróban, pótkocsijával a főúton akadályt okozva vesztegelt.

Megszűnt a forgalmi akadály

A bajai hivatásos tűzoltók a kamion pótkocsiját az útból félrehúzva megszüntették a forgalmi akadályt, valamint a vonat utasainak lesegítésében nyújtottak segítséget.

Andráskereszttel jelzett átkelő

A Mávinform közleménye szerint Baja-Dunafürdő és Pörböly közötti andráskereszttel jelzett átjárónál súrlódott egy gépjármű a Bajáról Szekszárdon át Tolna-Mözs állomásra tartó vonattal.

Senki sem sérült meg

Személyi sérülés nem történt, a helyszínelés ideje alatt – várhatóan délelőtt – Baja és Bátaszék között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció