Fölényes győzelemmel nyert Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó a gödi időközi polgármester-választáson. A sportoló a szavazatok 57,3 százalékát kapta meg. A jelenlegi alpolgármester, Szilágyi László 29, míg a harmadik induló, alig 14 százalékot kapott. Kammererre 3732 gödi mondott igent, ellenfelei összesen 2780 szavazatot kaptak, vagyis az új gödi polgármesternek jelentős támogatottsága van a 16 ezres városban. Ennek ellenére egymásnak feszültek a közösségi oldalon a gödiek, nem mindenki tudja megemészteni, hogy kormánypárti támogatottsággal kampányoló jelölt veszi át a város irányítását, mások szerint viszont végre Gödre is eljöhet a kánaán.

Meglepetés volt Kammerer indulása

Ahogy azt korábban az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, Göd momentumos polgármestere, Balogh Csaba beadta a derekát és idén februárban lemondott. Nagy verseny indult a gödi polgármester székéért. Sokak meglepetésére az egykori élsportoló, a Gödön élő Kammerer Zoltán is bejelentkezett a posztért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Semmit sem bíztak a véletlenre

Már a kampány elején sokan tudni vélték, hogy a független jelöltként induló Kammerer mögött valójában a Fidesz áll, amely vissza akarja szerezni a várost. A sportoló erőteljes és láthatóan nem olcsó kampányt folytatott. Sokak szerint túltolta, de az eredményt látva mégis csak a stábjának volt igaza, akik semmit sem bíztak a véletlenre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egymás után álltak Kammerer mögé a helyi ismert emberek

Kammerer minden lehetséges felületen és módon kampányolt. Az újdonsült politikus Facebook-oldalát elnézve komoly stáb segítette a munkáját. Olyan Gödön élő ismert emberek is látványosan mögé álltak, mint például Koncz Gábor színművész, aki azt nyilatkozta, hogy „Én leszek az első, aki elmegy Zolira szavazni”. Számos helyi sportoló és közéleti szereplő is nyiltan Kammerer mellé állt.

Kapcsolatok kellenek

A Gödön élő, kétgyermekes Kammerer mögött jelentős sportsikerek állnak, azonban a weboldalán elérhető önéletrajzában csak az szerepel, hogy elvégezte a gödi általános iskolát. Többen azt vetették a szemére, hogy azért, mert valaki jó sportoló, nem biztos, hogy jó városvezető is lesz. Mások erre azzal reagáltak, hogy a polgármesterséghez kapcsolatok kellenek, Kammerernek pedig abból van bőven. Erre utal több kampányposztja is a sportolóból lett politikusnak.

Új alapokra helyezi a pénzforrások felhasználását

„Az Önkormányzat működését hatékonnyá tesszük, tudatos és átgondolt szakmai városfejlesztési munkával, amelynek része a jól tervezett városi költségvetés. Új alapokra helyezzük a források felhasználásának kérdéskörét is: a Pest Vármegyénél rendelkezésre álló forrásokat, élve aktív kapcsolatrendszerünkkel, hatékonyan fogjuk használni” – írta két napja Kammerer Zoltán a közösségi oldalán.

Habzsi-dőzsi Gödön?

Ez a fenti választási posztszöveg egyértelműen arról szól és azt üzeni a gödieknek, hogy vége a szűk éveknek, a várostól elvett Samsung-pénzeket a kormánypárti megyei vezetés visszacsatornázza Gödre, vagyis rengeteg forrás lesz, akár habzsi-dőzsi is lehet végre Gödön. Erre azért is számítanak sokan, mert a kormány 2020-ban különleges gazdasági övezetnek minősítette Göd egy részét, a Samsung folyamatosan bővülő akkumulátorgyára miatt, így a vállalat iparűzési adóját a város helyett a vármegyei önkormányzat kapta meg. Göd ezzel elvesztette a bevételeinek nagy részét, és kiszolgáltatottabbá vált.

Pénzeső eshet Gödre

Kammerer polgármester úrnak nem lesz sok ideje bizonyítani, hiszen egy év múlva önkormányzati választások lesznek, vagyis meg kell erősíteni a hatalmát, pozícióját. Vélhetően a kormánypárti kapcsolatai ebben sokat fognak neki segíteni, vagyis a gödiek látványos pénzesőre számíthatnak az elkövetkező hónapokban, több olyan fejlesztés indulhat el, amely eddig pénzhiányában megbicsaklott.

Megosztott a város

A gödi közösségi oldalakon jól látszik a város megosztottsága. Ez eddigi ellenzéki városvezetőnek drukkolók szerint a sötétség korszaka köszönt Gödre, mások szerint viszont pont azért jöhet felvirágzás, mert egy kormánybarát polgármester pénzt, sok pénzt hozhat a városnak, amely végső soron mindenkinek jó.

Folytatódik a kampány

Az olimpiai és világbajnok sportoló most polgármesterként is bizonyíthat. Az újságírókat, vagyis a kérdéseket a kampányban nagyrészt elkerülő Kammerer Zoltánnak nemsokára a Facebook-posztok után élőben kell testületi üléseket vezetnie, konfliktusokat kezelnie és meggyőzni a helyieket, hogy jól választottak, érdemes egy év múlva ismét rá szavazni, mert ő tényleg elhozta a kánaánt Gödre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kammerer Zoltán – Forrás: Facebook/Kammerer Zoltán