Tereléseket építenek ki az M1-es autópályán, emiatt több ponton alakult ki torlódás.

Leállósáv is használható

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Rába-hídnál, Győr térségében délelőtt kiépítettek egy újabb terelést. A munkavégzést befejezték, így a 129-es és 123-as km között a külső és a leálló sávon halad a forgalom. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átterelés

A Hegyeshalom felé vezető oldalon a belső sávon és a szemközi oldal belső sávján kell haladni. Az átterelésnél villogó fénysor jelzi a helyes irányt – írja az Útinform.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Javítják a burkolatot

Szintén az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé Komárom térségében burkolatjavítási munkát végeznek. A 81-es km és 83-as km között a belső sávba kell sorolni. A torlódás több mint 10 km hosszú.

Így lehet kerülni

Aki teheti már a 67-es jelű Tata csomópontnál hajtson le a pályáról és a Kocs-Nagyigmánd útvonalon kerüljön. Visszatérni Nagyigmándnál Kisigmánd érintésével a 85-ös jelű Komárom csomópontnál lehet.

Torlódás az M0-áson

Az M0-s autóút keleti szektorán Maglód térségében az M3-as autópálya felé vezető oldalon a 47-es és 50-es km közötti szakaszon mozgó tereléssel burkolatjavítási munkát végeznek a középső és belső sáv zárása mellett. Az arra közlekedők torlódásra készüljenek.

Dugó Újbudán

Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a 11. kerületi Repülőtéri út Kőérberki út és a MOL benzinkút közötti szakaszán. A kivitelezés ideje alatt félpályás lezárás mellett hétköznap reggel 9.00 óra és 15.00 óra között ill. hétvégén reggel 7.00 és 17.00 óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett.

Így lehet megúszni

A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út- Egér út- M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonal javasolt.

Vizsgálják a tartógerendákat

Ahogy írtunk róla, két hossztartó vasbeton tartógerendát emelnek ki május 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap a népligeti felüljáróból. A kiemelt mintákon és a feltáruló szerkezeti elemeken szakemberek bevonásával helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat végeznek.

Lezárják az utat

A gerendák kiemelésekor az emelést végző daruk és a tartókat elszállító járművek számára szükséges helyet sávlezárással biztosítják. A munkálatokhoz szükséges forgalomtechnikát péntektől építik ki, szombattól pedig a kiemelés idejére lezárják az Üllő úton a centrum felé vezető belső forgalmi sáv pénzverde előtti szakaszát.

Itt lesz sebességkorlátozás

A munkaterület mellett a forgalom egy sávon, sebességkorlátozás mellett haladhat. A Könyves Kálmán körúton déli irányból az Üllői útra balra kanyarodó két sáv közül a belsőből nem lehet majd balra kanyarodni az Üllői útra. A felüljáró alatti parkolóterületek továbbra is lezárva maradnak. A felüljárón a jelenlegi forgalmi rend nem változik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció