Attól, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) épülete nem tűnt el a föld színéről, még nincs benne oktatás és Bécsbe kell menni egy CEU-s diplomáért – írta Karácsony Gergely közösségi oldalán vasárnap.

Ezt mondta Orbán Viktor

A főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnök szombaton megjelent, Az elüldözött egyetem Budapesten (Szamizdat 13.) című, a miniszterelnöki honlapon megjelent írására reagált. A miniszterelnök ebben azt írta, nyilvánvalóan nem mondtak igazat azok, akik eddig a CEU bezárásával kampányoltak, azt állítva, a magyar kormány bezáratta, elüldözte az egyetemet, ugyanis az egyetem fővárosi kampuszán csütörtökön és pénteken sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karácsony Gergely reagált

A főpolgármester erre reagálva vasárnap azt írta: Orbán Viktor miniszterelnök nem tudja, “mi a különbség egy épület és egy intézmény között”, és attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, “hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak”.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

Megér egy külön történetet, hogy…

“Már az is megér egy külön történetet, hogy Magyarország miniszterelnöke “szamizdat” címen jelentet meg írásokat. Értik, az az ember, akiről nem olyan rég jelent meg az összes megyei lapban egyszerre ugyanazzal a képpel, ugyanazzal a szöveggel éltető írás, akinek gondolatait döbbenetes méretű propagandahálózat terjeszti nap mint nap, na, ő illegális, titokban terjesztett kiadványként aposztrofálja a saját írásait…” – írta a posztjában majd így folytatta:

Orbán szerint a CEU-t nem üldözték el

“Ez az “antikommunista” “hős”, aki például az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát további bátor fideszes képviselőkkel akadályozza már nagyon hosszú évek óta, arról írt, hogy nocsak, a CEU-t mégsem üldözték el Magyarországról, hisz a CEU épületében tartottak meg egy nagyszabású nemzetközi konferenciát, a Fenntartható Demokráciák építéséről, amelyen én mondtam a nyitóbeszédet. Mit lehet ilyenkor mondani? Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak?”

Az oktatás korlátozva van

“Sőt, mondok még durvábbat! Nem csupán konferenciákat szoktak tartani a CEU budapesti épületében, hanem kutatói munka is zajlik ott, mert az engedélyezett a számukra. Az oktatás van korlátozva, ezért kell ma Bécsbe menni egy CEU-s diplomáért.”

Diákváros lesz

“Így talán még jobban érthető, hogy miért lett az egyetemek alapítványi ellopása egy nagy fideszes ingatlanmutyi, és miért akar a magyar adófizetők pénzén kínai elitegyetemnek teret adni a Diákváros helyett. De szólok, az egyetemeket visszavesszük, Diákváros lesz, a CEU üldöztetését pedig azonnal befejezzük, hogy még több tudás, meg több tudós, meg több, a mostanihoz hasonló konferencia legyen Magyarországon.” – zárta sorait Karácsony Gergely. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes poszt:

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook