“Védett területté fogjuk nyilvánítani „Szalamandra-völgyet”, a Budaliget és Solymár közötti utolsó még be nem épített keskeny erdőt!” – kezdi a vasárnap közzétett Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

Politikai vita

Mint ismert, és ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt az utóbbi időben politikai vita alakult ki annak kapcsán, hogy a fővárosban ellenzékben lévő Fidesz úgy véli a Mocsárosdűlőn egy jelenlegi zöldterületen a Karácsony Gergely-féle városvezetés támogat egy nagyszabású lakópark-fejlesztést. A főpolgármester ezzel szemben azzal érvel, hogy éppen az ő kezdeményezésére szűkítették a Mocsárosdűlő beépíthetőségének a mértékét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

Tovább ütik a politikai vasat

Az Anonymus-maszkos alak pénteken közzétett videójában arról beszélnek, hogy a 3. kerületi jelenleg védett Mocsárosdülő egy részén egy 300 ezer négyzetméteres, 1100 lakás építését magába foglaló ingatlanfejlesztést terveznek. Legalábbis erről folyik a diskurzus, számoltunk be róla pénteken.

Túl a Városházaügyön

A pénteki megvágott hanganyag minden bizonnyal azon a találkozón készült, amelyen – szintén idén májusban – a Városháza eladásáról egyeztetett Barts Balázs egy potenciális vevővel Berki Zsolt és Gansperger Gyula társaságában, és amiért fegyelmit kapott a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója – írja az Index.

Folytatás

Ennek a fent említett vitának folytatásaként pedig most Karácsony Gergely is posztolt a közösségi oldalán. A bejegyzés egy másik zöld terület megvédéséről szól, a posztban a főpolgármester így fogalmaz:

A Szalamandra-völgy

“Van ma Budapesten olyan zöld, erdős rész, amely beépíthető. Ez a fideszes propagandamédia állításával ellentétben nem a Mocsárosdűlő, ahol egyedülálló módon 650 ezer négyzetméterrel csökkentettük a terület beépíthetőségét, és éppen dolgozunk egy 1,5 milliárdos EU-s támogatáson, amelyet a terület természetvédelemre költhetnénk. Tehát, nem a Mocsárosdűlő, hanem a II. kerületi Szalamandra-völgy néz szembe a beépítés veszélyével, egy 70 éves bükkerdő tele védett állattal.”

Propaganda média

Karácsony bejegyzésben arról is beszél, hogy ezt a hírt a fideszes propaganda médiában hiába keresi bárki, ugyanis szerinte ezt a területet az Orbán-kormány „játszotta át Tiborcz István üzlettársának, az akkori fideszes önkormányzat pedig semmit nem tett azért, hogy a terület beépíthetőségét kizárja.”

Természetvédelem

“Ellentétben a fideszes politikusokkal, akik maximum szavazatszerzés miatt öntik le magukat néha egy kis halványzölddel, mi komolyan gondoljuk a természetvédelmet, és nem csak beszélünk róla, ezért a december 15-i a fővárosi közgyűlésen, Őrsi Gergely, a II. kerület jelenlegi polgármesterének javaslatára a Szalamandra-völgyet helyi jelentőségű védett természeti területté fogjuk nyilvánítani” – zárta posztját a főpolgármester, aki a Tüttő Kata főpolgármester-helyettes – feltehetően a helyszínen készült – fotóit töltötte fel, amiken egy szalamandra látható. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a poszt:

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook