A hajléktalan emberek ellátásáért létrejött kórház épületébe költöztetnék az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet, hogy az intézet jelenlegi, értékes épületét vélhetően később piacra dobják. A főváros vezetése hallani sem akar a hajléktalan kórház bezárásáról.

Ingatlanmutyi

„Egy fideszes ingatlanmutyi miatt kell megszüntetni a fővárosi hajléktalan kórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?!” – teszi fel a kérdést a főpolgármester a közösségi oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Visszavenné az állam az épületet

Az ügy előzménye, hogy március 28-án arról írt a Magyar Nemzet, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet helyezhetik el a Szabolcs utcai hajléktalan kórház épületében. A lap szerint azért született meg ez a döntés, hogy az intézet a legmodernebb, 21. századi körülmények között végezhesse feladatait. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi tájékoztatása szerint a fővárost kilenc hónappal ezelőtt értesítették arról, hogy a Szabolcs utcai intézmény bérleti jogviszonya meg fog szűnni – írta a lap.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Lakájmédia buktatta le a kormányt

Karácsony Gergely a közösségi oldalán reagált a fővárost tétlenkedéssel cikke után és fogalmazott: „Kivételesen a saját lakájmédiája buktatta le a kormányt: a Magyar Nemzet ugyanis megírta, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek kell az az épület, amelyben ma a főváros hajléktalan kórháza működik.” – írja a főpolgármester, majd így folytatja:

Gyanúsan olcsón eladták

„Azt már nem tették hozzá, hogy az intézetnek azért kell kiköltöznie a Budapest belvárosában lévő székhelyéből, mert azt a kormány gyanúsan olcsón eladta egy Habony Áprádhoz köthető vevőnek.” – állítja a főpolgármester.

Trükközés

Karácsony Gergely szerint a piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. „De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, akik tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik. Hogy ott épp egy kórház működik, az őket nyilván nem érdekli.” – írja a főpolgármster.

Aljas, szemét dolog

Karácsony Gergely ezután keményebbre kapcsol: „Ennél aljasabb, ennél szemetebb dolgot elképzelni sem tudok. Hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalan kórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?! Hogy még a tomboló járvány sem elég indok arra, hogy egyszer az életben a Habony-félék milliárdjainál fontosabb legyen a közérdek?! Ezt már nem! – jelentette ki a főpolgármester.

Megvédik a hajléktalan kórházat

Karácsony Gergely leszögezte: „Minden erőnkkel megvédjük a hajléktalan kórházat, ezzel óvjuk a budapesti kórházak kapacitásait, védekezünk a járvány ellen.”

Állománygyűlés a kórházban

Másnap a főpolgármester elment a hajléktanlankórházba, ahol állománygyűlést tartottak. Mint fogalmazott: „Egytől-egyig kiváló emberek, akik a mostohasorsra juttatott szociális és egészségügyi rendszeren belül is a legnehezebb feladatot választották. Az itt folyó kiváló szakmai munka nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti hajléktalanellátás nemzetközi mércével mérve is kiválóan helytállt a járványban. Az intézmény sok terhet vesz le a többi fővárosi kórház válláról azzal, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek ápolását vállalja.

Nem hagyják szétverni a kórházat

Éppen ezért ma a kórház munkatársaival közösen úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk szétverni ezt a kiváló szakmai műhelyt! Nem hagyjuk magára a betegeinket, akiknek a sorsa megpecsételődne a kórház megszűnésével! Nem költözünk! Nem adjuk fel a Szabolcs utcai épületet, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas épületet a munka folytatásához!” – jelentette ki a főpolgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A 13. kerületben van a Szabolcs utcai hajléktalankórház

Kiemelt kép: Szabolcs utcai hajléktalan kórház – Forrás: Facebook/Karácsony Gergely