Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Karácsony Gergely ma délelőtt – azt követően, hogy a Párbeszéd felkérte – bejelentette, hogy harcba száll az ellenzéki előválasztáson, mint miniszterelnök-jelölt.

Nyírtassról jelentkezett be

Karácsony Gergely Nyírtassról, a gyermekkorának színhelyéről jelentkezett be. Budapest főpolgármestere innen jelentette be, hogy hosszas töprengés után úgy döntött, hogy elfogadja a felkérést és harcba száll az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszasan gondolkodott

Karácsony Gergely az élő bejelentkezésben elmondta, hogy egy életünk van és egy hazánk, ő pedig az életének elmúlt bő tíz évét igyekezett a hazájának szolgálatába állítani. “Az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban” – mondta. Kifejtette, hogy a döntését hosszú töprengés után hozta meg, de most ennek a hosszú gondolkodásnak a végén tele hittel és reménnyel fogadta el az őt támogató pártok támogatását.

“Egy életem van és egy hazám”

“Egy életem és egy hazám van nekem is és az életem ennek az országnak nagyon különböző színhelyeihez kötődik” – elmondta, hogy azért hozta meg ezt a döntést, mert úgy érzi a hazája most nagy bajban van és a sok baj közül a legfontosabb talán az, hogy Magyarországot egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak.

Újraegyesítés

“Amikor a hazámat szeretném szolgálni, elsősorban azt a cél szeretném szolgálni, hogy Magyarországot újra egyesítsük”

Nyírtass szeretete

Karácsony Gergely beszélt arról, hogy Nyírtassról viszi magával a föld szeretetét, kvázi innen viszi magával a zöld politikát. Viszi magával a gyerekkora csodálatos élményeit és innen viszi magával élete egyik legnehezebb tragédiáját, hiszen ebben a faluban vesztette el az édesapját s innen viszi magával azt a hatéves korában megszerzett tudást, hogy az élet milyen törékeny. S innen viszi magával, hogy minden véges csak az anyai szeretet végtelen.

Édesanyja egyedül nevelte őket

“Édesanyám, édesapám halála után engem és három testvéremet egyedül nevelt föl. Ő aztán egy igazán örökkön küzdő ember volt” Mint mondta a küzdelme nem volt hiábavaló, hiszen mind a négyen diplomát szereztek és megtalálták azt a szakmát, amiben ki tudnak teljesedni.

A hit kérdése

Karácsony Gergely elmondta innen viszi magával azt a tudást, hogy a sors néha rendkívül igazságtalan, de a világ, ami körbevesz minket lehet ennél sokkal igazságosabb. “Innen viszem magammal azt a hitet, hogy a nehéz sorsú emberek kell, hogy számítsanak a többiekre. Továbbá innen viszi magával, azt a hitet, hogy lehet olyan országunk újra, ahol egy négygyermekes özvegyasszony nincs magára hagyva. “Az örökkön küzdő magyarokért szeretnék dolgozni” – mondta Karácsony.

Nem ígér stadiont

“Nem azért jöttem ide, hogy stadiont ígérjek Nyírtassnak és nem azért jöttem ide, hogy elmondjam a falu polgármester asszonya lesz hamarosan a leggazdagabb ember Magyarországon”

Élete fontos állomásai

Karácsony Gergely ezt követően a közösségi oldalán közzétett videókban élete fontos állomásairól jelentkezett be, továbbá több posztot is megosztott annak kapcsán, hogy kik támogatják az ügyét. Többek között Szabó Tímea, Tóth Bertalan és Schmuck Erzsébet is Karácsony Gergelyt támogatja.

Jóvátétel

Egy másik videójában pedig arról beszélt, hogy Magyarországon változás kell és jóvátétel, hogy a jobb élet ne csak a kiváltságos kevesek egy százalékának privilégiuma legyen.

A többség java

A budapesti főpolgármester egyben a Párbeszéd társelnöke szombaton jelentette be, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelölti címért, arról beszélt, hogy azért van szükség változásra és jóvátételre, hogy a kevesek helyett a 99 százalék többség javát szolgálják.

Senki se nyomorogjon

Olyan Magyarországot kell teremteni, ahol senkinek nem kell nyomorognia, ahol sokkal könnyeb felemelkedni és sokkal nehezebb lecsúszni – fogalmazott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A videó itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook