Újabb járatsűrítésekre utasította Karácsony Gergely a BKK-t. A főpolgármester csütörtök reggel személyesen ellenőrizte az utasforgalmat a kérdéses járatokon.

Szerda óta a szombati menetrend szerint közlekednek a BKK járművei. Azonban már első nap kiderült, hogy több olyan járat is van, ahol zsúfoltság alakult ki, amely elősegítheti a koronavírus terjedését.

Pár órával az új menetrend bevezetése után Fürjes Balázs és Vitézy Dávid is arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy változtasson korábbi döntésén és sűrítsék a BKK egyes járatait.

A főpolgármester még tegnap arra utasította a BKK-t, hogy módosítsák a menetrendet.  A BudaPestkörnyeke.hu cikkét a szerdai eseményekről itt tudod elérni.

Maszkban csekkolta az utasforgalmat Karácsony

Csütörtök reggel Karácsony Gergely a következő posztot rakta ki Facebook oldalára:

„Ma kora reggel a kabinetfőnökömmel közösen személyesen ellenőriztük az utasforgalom alakulását azon a járatok egy részén, ahonnan tegnap reggel megengedhetetlen zsúfoltságot jelentettek. Bár a telítettség a tegnapi beavatkozásunk nyomán némileg csillapodott, még mindig nem vagyok elégedett – és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül. Pont azokról a polgárainkról való gondoskodást tartom egyik legfontosabb feladatomnak, azokért az emberekért szeretnék kiemelt felelősséget vállalni, akik még veszélyhelyzet idején sem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak, akik kora hajnalban indulnak munkába, mert a home office-ra nincs lehetőségük, akik számára a tömegközlekedés nem váltható ki mással. Ha nekik kényelmetlenséget okoz bármely döntés, egy dolgot biztosan meg kell tennünk: elnézést kérünk tőlük. És persze azonnal tovább kell csökkentenünk egyes járatok telítettségét, a ma reggeli tapasztalataim után újabb járatsűrítésekre utasítottam a BKK vezetését, a munkát azonnal megkezdték, órákon belül beszámolunk a részletekről is.”

Majd így folytatta: „Az utasforgalom alakulásáról nekem megküldött jelentések arról tanúskodnak, hogy míg egyes járatokon, elsősorban Budán továbbra is 10 százalék körüli a kihasználtság, máshol meghaladja a 60-70 százalékot a kora reggeli órákban. Ezért a járatsűrűséget rugalmasan kell kezelni, az utasszámokhoz, és nem korábbi sztenderdekhez kell igazítani. Erre utasítottam a BKK-t, ezen dolgoznak most gőzerővel, és ezt fogom tőlük számon kérni ma is, holnap is és a veszélyhelyzet minden egyes napján.”

Kiemelt kép: Karácsony Gergely a BKK járatán utazik – Forrás: Facebook