A Karácsonyház egész nap ünnepi hangulattal vár Gödöllőn. A Nemzeti Múzeumban Sisi és családja időszakos tárlat nyílt Erzsébet királyné rajongóinak örömére. Az Óbudai Polaris Csillagvizsgálóban távcsöves bemutató és Kepler előadás, a KAS Befogadótérben alapozó barkácstanfolyam kínál hasznos időtöltést. A Rudas fürdőben gasztrowellness pihentet és gyönyörködtet, az fotel kényelméből online ismerkedhetünk a kínai virágszimbolikával és a gyászfeldolgozásról.

Vár a Karácsonyház Gödöllőn

A Királyi Kastély közelében vár a Karácsonyház, régmúlt idők karácsonyi hangulatával, pompás díszekkel, ünnepi gyönyörűségekkel.

Igazi ünnepi hangulat

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Sisi családja a Nemzeti Múzeumban

Közel 100 eredeti műtárgy, köztük festmények, ötvöstárgyak, porcelánok, fotók, viseletdarabok láthatók a „Wittelsbachok – Sisi családja” című kiállításon a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az időszakos tárlaton Erzsébet királyné kalapja, főkötője, alsószoknyája, személyes rendi ékszere mellett korabeli fényképek is megtekinthetők. Ezenkívül először látható a Múzeum egyik legfontosabb idei vásárlása, a koronázási palást töredéke, amelyet I. Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné koronázása előtt végzett javításakor tett el emlékbe az egyik mesterember.

A kínai virágszimbolika online a Konfuciusz Intézettel

Mit jelképez a kínai kultúrában a lótusz? Milyen gyümölcsökkel találkozhatunk a kínai esküvők ünnepi díszítéseiben? Hogyan olvassunk kínai csendéletet?  Torma Laura, az ELTE BTK Távol-keleti Intézet Kínai BA végzett, ELTE Fordító- és Tolmácsképző Tanszékének jelenlegi hallgatója, a Tusoló blog szerkesztője vezeti be az érdeklődőket a Konfucius Intézet online előadásában  ebbe a színes és érdekes világba.

Kínai csendéletek szépsége

Dolgozz fával!

Alapozó barkács tanfolyam Birtalan Csaba asztalosmesterrel a KAS Befogadótérben. Kreatív kihívás mindazoknak, akiknek van egy kis kézügyességük, szívesen barkácsolnak, festenek, díszítenek saját maguk.

Gasztrowellness a Rudasban

Kiszakadnál a szürke hétköznapokból? Szeretnél valami különleges programot? Ha pároddal szívesen pancsoltok, de nem vetitek meg a finom falatokat sem, ajánlatunk tetszeni fog, hiszen most nem mást, mint egy gasztro-wellnessélményt kínálunk rendkívül kedvező áron a Rudas Fürdőben. Jól hangzik, ugye?

Élvezet a Duna felett

Töltődjetek fel pároddal vagy barátaiddal, élvezzétek az egyedülálló panorámát és a finom falatokat. Az ajánlat tartalmaz egy háromfogásos ételsort (előétel/leves, főétel, desszert), 3 dl gyümölcsös limonádét, tetszőleges kávét és egy pohár bort, vagy sört és természetesen az egész napos uszoda-wellness belépőjegyet – ajánlja gasztrowellness programját a Rudas.

Távcsöves bemutató és Kepler az Óbudai Csillagvizsgálóban

Az Óbudai Polaris Csillagvizsgálóban 18 órától távcsöves bemutató, 19 órától a 450 éve született Kepler nyomában Válas Péter előadása.

Csillagvizsgálás

Halálról és életről online

Könyvbeszélgetés, a „Halálról és életről” kapcsán a sírig tartó összetartozásról, a tovagyűrűzésről, elengedésről, életről, halálról, gyászról beszélgetünk. Résztvevők: dr. Béres Judit, – személyközpontú irodalomterapeuta, a PTE BTK docense, Orosz Ildikó – szerkesztő, fordító, Singer Magdolna – író, gyászkísérő, a Napfogyatkozás Egyesület elnökségi tagja. Az esemény online nézhető a Napfogyatkozás Egyesület facebook oldalán.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/karacsonyhaz