A MÜPÁban Katona Klári ad lüktető koncertet a rajongóknak. A Budapest Garden Tűzoltó nappal, a Millenáris az Álmok álmodói kiállítással vár kicsit és nagyot. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban többek közt a Csokoládékatona időszaki tárlat kanál kellemes időtöltést, de kilátogathatunk a kőbányai 4K bolhapiacra is. A gödöllői Művészetek Házában a Fórum Színház művészei A Hűtlenség ára című darabot mutatják be.

Katona Klári a MÜPÁban

Katona Klári Közelség című könyvével új fejezetet nyitott életében. Gondolatiságában, felvetéseiben is különleges szövegeiből tárul elénk írói világa. Ezen az esten írásai saját előadásában válnak a miénkké is. A zenét lüktetésében magában hordozó soraihoz Fekete-Kovács Kornél, Gőz László és ifj. Kurtág György improvizatív hangszerjátékkal kapcsolódik.

Saját dalokkal is

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Tűzoltó nap a Budapest Gardenben

Próbáld ki Tűzoltó Garden Napunk! Öltözz be tűzoltónak, IGAZI tűzoltás, sötét labirintus, locsolós játék, rúdon csúszás, óriás puzzle, tűzoltóautó simogató, tűzoltóautós utazás, kincskeresés, tűzoltóautó és felszerelés bemutató és sok más – invitálnak a szervezők az óbudai Budapest Gardenbe.

CHAZZ PALMINTERI: A HŰTLENSÉG ÁRA Gödöllőn

Jack a húszéves házassági évfordulójukon egy gyémánt nyakékkel lepi meg feleségét – és egy bérgyilkossal… Maggie ugyan régóta sejti, hogy férje összeszűri a levet titkárnőjével, de nem gondolta, hogy ide jutnak. Ám a dolgok nem mennek olyan gyorsan, mert a bérgyilkos a férj jelét várja, egy telefoncsengetést… Addig is beszélgetni kezd az izgatóan vonzó nővel… Gödöllőn, a Művészetek Házában este 7-kor kezdődik az izgalmas krimi-vígjáték, a Fórum Színház elődasában.

Álmok álmodói a Millenárison

A tudomány az ember nélkül csak rejtély. A tudomány hatalmas és apró, titokzatos és sokszor egész hétköznapi. Körülvesz minket, alakítja világunkat, az emberiség különböző népeinek fantasztikus közös nevezője. 2022. február 15-től egy élményalapú, interaktív kiállítás vár a Millenárison. Itt te is felfedezhetsz, megismerhetsz, kipróbálhatsz olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak.

Interaktív kiállítás az egész családnak

A csokoládékatona Óbudán

A kiállítás a különleges tulajdonságokkal rendelkező csokoládé főurak asztaláról katonai menázsiba kerüléséről szól. A Nagy Háborúra fókuszálva mutatja be diadalútját: a spanyol hódító katonák által mosléknak nevezett azték kakaóból istenek eledele és katonák csemegéje lett. 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

Harcokban a katona elsősorban a nála lévő élelemre számíthatott. A csokoládé kis helyen elfért, ízletes, tápláló és frissítő volt, változatossá tette az élelmezést. A Nagy Háborúban az osztrák–magyar katona porciójában 50 g csokoládét, vagy 50 g kakaót kapott 50 g cukorral.  Szeretetcsomagokban özönlött a frontra, a lövészárokba az otthon melegét varázsolta, a lélek táplálékául is szolgált. Sérült, beteg, lábadozó katonák gyógyításában nélkülözhetetlen volt. Aranyesőben fürödtek a csokoládégyárak.

DE MARKT – 4K bolhapiac Kőbányán

A 4K kulturális központ Kőbánya szívében, a rozsdaövezetben lévő régen szalámigyárként üzemelő gyárépületben található. Vasárnap tavaszi szezonindító DE MARKT bolhapiac várja az eladókat és a vásárlókat.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ MupaBudapest