Az 1990-es évek sztárhíradósa manapság tartalékos őrnagyként szolgál. Döntését négy éve hozta meg. Most elárulta, milyen fontos kérdéseket kellett átgondolnia akkor.

A múlt század végén vált ismertté

Liebmann Katalin a kilencvenes években a Magyar Televízió fiatal műsorvezetőjeként dolgozott. Ezt követően az Echo TV-ben is láthatták a nézők. Egy ideje azonban már mással foglalkozik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezzel tölti a napjait

Jelenleg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Projektirányítási Főosztályán kommunikációs referens. 2019-ben pedig meghozta élete egyik legfontosabb döntését. Jelentkezett a katonaságnál műveleti tartalékosnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elárulta, miért döntött így

Az egykori híradós elmondta, hogy bárhová vezényelhetik az országban. Őt éppen ez vonzotta, állítása szerint nagyon erős volt benne az elkötelezettség. Volt egy kulcsfontosságú kérdés, amit át kellett gondolnia.

A katonák az életüket kockáztatják

Katonaként fel kellett mérnie, hogy képes-e adott esetben betartani az esküjét, és feláldozni az életét az országért, amelyet szolgál. Azt mondta, ha újra születne, és elölről kezdhetné az életét, rögtön katonának állna.

Kemény kiképzésen kellett résztvennie

Liebmann Katalin elmondta a Blikk számára, hogy végig kellett csinálnia egy több hétig tartó alapképzést. Ez szavai szerint kemény volt. Több vele együtt kezdő fiatal férfi bedobta a törölközőt.

Beszélt a kihívásokról is

A volt műsorvezetőt fizikai valamint lelki megpróbáltatások is érték. A katonás rendet meg kellett szoknia, továbbá ügyelnie kellett arra is, hogy az elöljáró parancsát mindig tiszteletben kell tartani, nem lehet azt megkérdőjelezni. Miután végigcsinálta az alapkiképzést, több alkalommal látott el szolgálatot.

A járvány alatt is volt feladata

A járványhelyzet idején az oltóközpontokban szolgált. A dolgozók munkáját segítette, például az eligazításban, máskor pedig oxigénpalackokat kellett rakodnia. Kommunikációs szaktudásának a katonságnál is hasznát vette.

Sok embert kellett koordinálnia

“A fiataloknak meghirdették a Pfizer-oltást, és egyszerre több százan jelentek meg az oltóközpontnál. Akkor elő kellett vennem az emberekkel kapcsolatos kommunikációs tapasztalataimat, hogy segítsek nekik lelkileg is kibírni azt a napot” – részletezte feladatait.

A határon is szolgált

Elmondása szerint lelki súlya volt annak, amikor fegyveres szolgálatot kellett teljesítenie a határon. A kerítést gyakran támadják, megrongálják a migránsok, de a rendőri, honvédségi autókat is dobálják. Két hétig a határon lévő konténervárosban élet három társával.

Festéssel vezeti le az őt érő stresszt

Miskolcon kezdett a festészetbe, amikor ott dolgozott. Festményeit nem csak saját magának készíti, ajándékul adja őket a családtagjai, ismerősei számára. Annak idején nem szeretett volna távozni a televíziózástól, ám a sors így hozta, most viszont már nem akar újból műsorvezető lenni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Liebmann Katalin – Forrás: kendacstihamer YouTube csatornája