Ismét bíróság elé állt „Muki”, aki évekkel ezelőtt megkínzott és felgyújtott egy 18 éves lányt. P. Henrietta a kórházban halt meg. Tettéért 15 évet kapott. 2021-ben szabadult a börtönből, most a nővére ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt kell felelnie. Újra börtönbe került.

Megölte P. Henriettát

Mint azt a Kékvillogó.hu is megírta, 2021 nyarán szabadul a Muki néven emlegetett K. András, aki 2006-ban megölte a 18 éves P. Henriettát. Miután a lányon kielégített vágyait és megkötözte, visszament Makóra, elkérte egy ismerőse robogóját, és másfél liter benzint vásárolt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kegyetlenül elbánt a lánnyal

A benzint később a lányra öntötte, öngyújtójával meggyújtotta, aztán magára hagyta. A 18 éves lány a kórházban halt meg. K. András 15 évet kapott, miután a bűncselekmény elkövetésekor csak 16 éves volt, így megúszta az életfogytiglant. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ilyen emberekből lesz a sorozatgyilkos

A Kékvillogó.hu korábban úgy értesült, Mukit „égető” becenévvel illették a börtönben. Börtönpszichológusa korábban azt mondta róla, az ilyen személyiségű emberekből lesz sorozatgyilkos. P. Henrietta gyilkosa megbánást állítólag soha nem tanúsított, sőt, kicsit büszke is volt a tettére, és élvezte az ölést.

Hallani lehetett az üvöltését

K. Andrással eleinte a börtönben is problémák voltak, gyenge fizikuma – és minden bizonnyal az elkövetett gyilkosság – miatt pedig sokszor bele is kötöttek a rabtársak. Információink szerint az első időkben valóban „kapott rendesen”, nem egyszer lehetett hallani az üvöltését a börtönben. Szexuálisan is bántalmazhatták.

Többször bukott

K. András egy alternatív általános iskolába járt (szellemileg elmaradott és deviáns viselkedésű fiatalok nevelési központja). Többször is osztályismétlésre utalták, legutóbb pedig a 6./b osztály tanulója volt. Agresszív magatartása, osztálytársainak bántalmazása és a tanulásban való elmaradása miatt magántanulóként kellett volna ezt az osztályt befejeznie. Nem fejezte be…

Hogy megvédhesse magát

„Sosem fogom feladni, előbb-utóbb úgyis kiszabadulok innen. Nagyon sok a 15 év, de ki fogom bírni. Jövő héttől a börtön iskolájában tanulok, indulok a sportversenyeken, próbálok minél több dicséretet begyűjteni, hogy esetleg csökkentsék a büntetésem. Sokat gyúrok, muszáj erősödnöm, hogy ha kell, megvédhessem magam. A szegedi börtönben rengeteg fegyelmit kaptam verekedésért, mindig a rabtársak támadtak rám. Itt Kecskeméten nincsenek ilyen gondjaim” – mondta K. András 2007-ben a Blikknek egy börtöninterjú alkalmával.

A maximális büntetést kapta

Muki tettéért akkor a maximum büntetést kapta, ami az életkora miatt kiszabható volt rá. Ez a büntetése járt le 2021 júliusában, a büntetett előéletű férfi ezután tért vissza Makóra.

A rokonok bújtatták

A szülői ház, ahonnan elvitték, már csak egy romhalmaz lett Muki szabadulásakor, ezért oda nem tudott menni. Bár az anyja időközben meghalt, több rokona is élt Makón, a Honvéd településrészén. Ők bújtatták egy ideig a börtönből szabadult Mukit.

Nővéréhez költözött

A szabadulás után „Muki” újra gyilkolni akart. A börtönt követően a nővéréhez költözött, akivel sok vitája volt: rendszeresen követelte tőle, hogy szolgálja ki, és amikor ennek a nő nem tett eleget, életveszélyesen megfenyegette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg akarta fojtani a testvérét

Egy két évvel ezelőtti vita alkalmával tettlegességhez folyamodott, kis híján megfojtva a testvérét. A nő szemébe nézett, majd azt mondta, „most megöllek”, s fél percig fojtogatta az áldozatát. A szorításából a nő végül úgy tudott kiszabadulni, hogy szemen köpte a testvérét. A férfit a tette után elfogták a rendőrök, az ügyészség pedig most életfogytiglani börtönbüntetést kér rá.

Kiemelt kép: Muki a börtönben – Forrás: MTI