Váratlan műszaki hiba történhetett, ezért kényszerleszállást hajtott végre egy Cesna típusú repülőgép ma délelőtt a 17. kerület és Pécel közötti szántóföldön, nem messze a lakóházaktól.

Földbe fúródott

A gép a földtérés után 15-20 métert csúszott, majd az orra a szántóföldbe fúródott. Vélhetően a pilóta és az utasa súlyosan megsérültek, őket mentőhelikopterrel vitték kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vizsagálják mi történt

10 óra körül érkezett a katasztrófavédelemhez a bejelentés a gép lezuhanásáról, azonnal megérkeztek a legközelebbi bázisról a tűzoltók, de sem lángokat, sem füstöt nem érzékeltek, ezért oltásra, beavatkozásra nem volt szükség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Keresik az okokat

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese Kiss Ádám nyikatkozott az MTI-nek, hogy a fővárosi Izbég és Nemesbükk utca által határolt területen szállt le a Cessna 150 típusú repülőgép, a kényszerleszállás okainak kivizsgálása még folyamatban van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A balesetet szenvedett repülőgép – Forrás: M1