Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben folytatódik annak a balerinák a gyógyítása, aki életveszélyesen megsérült a Jókai utcai tetőomláskor. Nikolett, a baleset után, kerekesszékbe kényszerült, nem valószínű, hogy valaha visszatérhet a színpadra.

Négy sérültből ketten az Operettszínház táncosai

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, négyen sérültek június végén abban a tetőomlásban, amely az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. Az Operettszínház balett tánckarának két munkatársa, munkába tartott, amikor leomlott a ház tetőszerkezete. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életveszélyes állapotban vitték kórházba

Tóth Nikolettet súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, sokáig kétséges volt, hogy egyáltalán életben marad-e. Az Operettszínház táncosát sokáig mesterséges kómában tartották, miután súlyos gerincsérülést szenvedett.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Párja sértetlenül úszta meg a balesetet

A gyönyörű balerina napokig élet és halál között lebegett, de aztán az erős szervezetének köszönhetően javulni kezdett az állapota. Párja, Benjamin sértetlenül úszta meg az esetet. A felszálló hatalmas porfelhőtől percekig semmit sem látott, de aztán megpillantotta a sérült kedvese végtagjait.

„Elkezdtünk szaladni, de…”

„Sétáltunk, amikor egy nagy robajra lettünk figyelmesek a kordonok mellett. Először azt hittük, hogy az építkezésen történik valami, de amikor felnéztünk, láttuk, hogy szakad le egy egész emelet. Elkezdtünk kézen fogva szaladni, de sajnos a párom, Niki a törmelék alá került” – mondta a baleset után a lány barátja.

Elhagyhatta a kórházat

Nikolettért imaláncot is indítottak. A táncosnő néhány nappal ezelőtt elhagyhatta az intenzív osztályt, innen a rehabilitációs intézetbe szállították. Most már jobban van, bár a teljes felépülés még várat magára.

Kerekesszékbe kényszerült

„Szellemileg teljesen ép és a kezét is mozgatja, de nem képes sem járni, sem lábra állni. Az ideje nagy részét kerekesszékben tölti” – mondta a Borsnak a lány egyik ismerőse.

Nem térhet vissza a színpadra

A Bors azt is megtudta, Nikivel már közölték az orvosai, jobb, ha nem reménykedik abban túlzottan, hogy valaha is visszatér szeretett hivatásához, de ő nem hajlandó figyelembe venni az állapotával kapcsolatos negatív jövendöléseket.

Mindene a mozgás

„Négyéves korától a mozgás a mindene, 10 évesen pedig beiratkozott a balettintézetbe. Komoly szakmai sikereket ért el, fontos szerepeket eltáncolt már. Egész életében kitartóan küzdött álmai megvalósításáért. Most is eldöntötte, hogy nem adja fel a reményt, és őszintén hisz benne, hogy egy nap még színpadra léphet” – tette hozzá ismerőse.

Két nyomozás folyik

Jelenleg 2 nyomozás folyik a Jókai utca 1. tetőterének beépítésével kapcsolatban. Az rtl.hu információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság nemcsak a legfelső szint egy részének leszakadása miatt vizsgálódik, hanem azzal a tűzzel kapcsolatban is, amely a június 27-i házomlás előtt egy hónappal keletkezett a tetőtérben.

Így nézett ki az utca a házomlás után

Forrás: MTI

Nincs gyanúsított

A BRFK közölte, hogy a tűzeset miatt május 26-án rendelték el a nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt, és ugyanezen a jogcímen vizsgálódnak a házomlással kapcsolatban is. Gyanúsítás vagy őrizetbe vétel még egyik esetben sem történt, a tetőtér leszakadásával összefüggésben viszont már 45 tanút hallgattak meg.

Folytatódik a kivitelezés

A falomlást követően a kormányhivatal feltételekkel ugyan, de engedélyezte a luxuslakások kivitelezésénej folytatását. A terézvárosi önkormányzat a tetőtér omlása után azonnal kikérte egy statikus véleményét, napokkal később pedig egy átfogóbb vizsgálatot is megrendelt. Ugyanakkor a hírportálnak az önkormányzat azt nyilatkozta, hogy a szakvélemények konkrét tartalmáról nem nyilatkozhatnak, “mert az abban foglaltak nagy valószínűséggel a több személyt is érintő sérüléssel és jelentős anyagi kárral járó baleset felelősséget kutató hivatalos eljárásban is fontosak lesznek majd”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: romok a tetőomlás után – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu