Az “I Bike Budapest” kerékpáros felvonulás miatt közlekedési változások lesznek ma délután a fővárosban.

13 órakor gyülekező

A résztvevők várhatóan 13 órától gyülekeznek a Margit híd budai hídfőjénél, a budai alsó rakparton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korlátozások nélkül

Az eseményt az I bike Budapest, a Critical Mass Hungary és a Magyar Kerékpárosklub szervezi, és a tervek szerint három órán át tarthat majd. Június 26-án nyugodtan és a korlátozások nélkül lehet majd áttekerni Budapest olyan részein is, ahol máskor sokkal nehezebb.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Kevesebb autó

Aki nehezen képzelné el a sokkal kevesebb beengedett autóval működő várost, annak is jó lehetőség lehet a szombati, első kézből megtapasztalni, hogy milyenek Budapest legforgalmasabb pontjai, amikor a biciklik veszik át a terepet, írják a raketa.hu oldalon.

A tavalyi esemény közösségi filmje:

Innen indul

A felvonulás a budai alsó rakpart-Műegyetem rakpart-Goldman György tér-Petőfi híd északi oldal-Közraktár utca-pesti alsó rakpart-Széchenyi István tér-József Attila utca-Andrássy út-Bajza utca-Damjanich utca-Dvorák sétány-Zichy Mihály út-Városliget, Napozórét útvonalon zajlik majd.

Menetrend

Az indulás 14:00 órakor lesz a budai alsó rakpart Margit híd feletti szakaszán. A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy lehetőleg északról érkezzen a helyszínre. Az eseményt René van Hell, Hollandia magyarországi nagykövete indítja majd, hiszen ők a legbringásabb ország, és több mint 10 éve segítik a magyar kerékpáros fejlődést. Térkép hozzá

Lezárások

Az érintett útszakaszokat lezárják a gépjárműfogalom elől, de a keresztirányú forgalom áthaladását szakaszosan biztosítják. A Petőfi hídon a déli oldalon, valamint a villamosvágányokon biztosított lesz az átjutás a gépjárművek és a villamosok számára a Duna két oldala között.

Hosszabb menetidő

A menet elhaladásának idején a keresztirányú forgalmat időszakosan korlátozzák majd, így az érintett járatok (az M3-as metrópótló, a 2-es, a 2M, a 4-es és a 6-os villamos, a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 115-ös, a 178-as, a 212-es és 230-as busz, a 70-es, a 72M, a 73M, a 75-ös, a 76-os és a 78-as troli) hosszabb menetidővel közlednek.

Ezt javasolja a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ a korlátozások idején a kisföldalatti, valamint az 2-es és a 4-es metró használatát javasolta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tavalyi esemény videorészlet