Ha a fővárosban szeretnél vizsgázni, elég széles palettán válogathatsz, de nem mindegy, hogyan választasz nyelvvizsgát Budapesten sem. Megmutatjuk a legfontosabb szempontokat, ami alapján érdemes választani.

A vidékiekkel szemben sok szempontból óriási előnnyel indul az, aki a fővárosban lakik vagy tanul és nincs ez másképp a nyelvvizsgázásnál sem. Ugyanakkor érdemes ennek a néhány fontos szempontnak a figyelembevételével kiválasztani a nyelvvizsgát Budapesten is.

Ha keresed a nyerő nyelvvizsgát Budapesten, sok lehetőség közül választhatsz

Elsősorban azt kell megválaszolnod, hogy milyen célra van szükséged nyelvvizsgára. Munkavállaláshoz kell, vagy külföldi továbbtanulás a cél? Ha munkavállaláshoz, akkor érdemes esetleg egy üzleti specializációt megugrani? Ha külföldre vinne az utad, akkor ott milyen nyelvvizsgát vagy nyelvvizsgákat fogadnak el?

Mindezeket alaposan átgondolva kell kiválasztani, hogy egynyelvű vagy kétnyelvű nyelvvizsgát keresel Budapesten, illetve mérlegelni azt is, hogy teszel-e szakmai nyelvvizsgát. Minden döntésednek komoly anyagi vonzata van. Amellett azonban, hogy néhány ezer forinttal többet fizetsz érte, sokkal fontosabb szem előtt tartani, hogy teljesíti-e a kitűzött célt az adott nyelvvizsga.

A nyelvvizsga választásánál az időzítést is alaposan át kell gondolni Budapesten és vidéken is

Mikor kell a vizsga?

Bizonyos speciális nyelvvizsgák Budapesten érhetőek csak el több alkalommal az év folyamán, így az időpontválasztás rugalmasabb, míg vidéken jóval ritkábban szervezik meg őket. Ennek ellenére a vizsgaidőpont kiválasztásánál akkor is körültekintőnek kell lenned, ha a nyelvvizsgára Budapesten kerül sor. Emellett vannak olyan különleges nyelvek, amikre eleve ritkán szerveznek vizsgát, így alapvetően szinte mindegy, hogy a nyelvvizsgát Budapesten tennéd le, vagy vidéken, előre kell tervezni.

jelenléti vizsgára való jelentkezést korábban lezárják, mint az online vizsgáét, így ha nagyon az utolsó pillanatban döntöd el, már lehet, hogy csak az online marad. Általában a vizsga előtt két héttel zárják le a jelentkezéseket, de ez attól is függ, hogy hányan jelentkeznek az adott nyelvvizsgára és hány vizsgáztató áll rendelkezésre. A jelenléti nyelvvizsgák Budapesten rugalmasabbak tudnak lenni, mert ott általában több a vizsgáztató, így lassabban telik be egy-egy időpont.

Tartsd ugyanakkor szem előtt, hogy a legjobb esetben elsőre sikeresen letett vizsga esetén is két hónap, míg a bizonyítványt kézhez kapod. Ha pedig részben vagy egészében ismételni kell, akkor további időveszteségre számíthatsz.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!