Bár fél évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak a magyar modern-metál AWS zenekarának énekesénél, Siklósi Örs barátait és szeretteit mégis derült égből villámcsapásként érte a frontember halálhíre. A 29 éves fiatalember bízott benne, hogy le tudja gyűrni a betegségét, de egy vírus megtámadta a szervezetét, amely ellen már nem tudott védekezni.

Elhunyt Siklósi Örs

Mint korábban a BudaPestkörnyéke is megírta, 29 éves korában elhunyt az AWS frontembere, Siklósi Örs, akinek a halálhíre sokkolta a hazai zenei élet szereplőit. A teljesség igénye nélkül búcsúzott az énekestől Nagy Adri, Tóth Gabi, a Depresszió zenekar, a Tankcsapda, és ByAlex is – írja a Bors. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2018-ban megnyerték A Dalt

Az AWS zenekar igazán akkor lopta be magát a magyar emberek szívébe, amikor az együttes 2018-ban megnyerte A Dal című műsort. Most a műsor hivatalos oldalán is megemlékeztek Siklós Örsről, akinek a zenekara képviselte Magyarországot az eurovíziós dalversenyen a Viszlát nyár című számmal.

Mező Misi is elbúcsúzott az énekestől

Mező Misinek is fel kellett tárnia az érzelmeit Siklósi Örs tragédiája kapcsán. “Keressük az igazságot és a magyarázatot. Előttem van a kép, amikor megnyerték A Dalt. Emlékszem, hogy nem tudták felfogni, hogyan győzhetett egy metálzenekar A Dal színpadán. Örs mindig egyszerű, tisztaszívű, mindig energikus, tűzről pattant srác volt” – mondta a Magna Cum Laude énekese.

Nemzetközi szintre jutottak

Az AWS csapata nagyon jól teljesített az utóbbi időben, annyira jól, hogy még a világ legnagyobb metálfesztiváljára, a német Wackenre is meghívták őket. Siklósiék igazi világsztárok közt léphettek fel, a frontembernek pedig még a betegsége sem tudott gátat szabni. A kreatív énekes súlyos betegként verset írt a feleségének:

Így szólt a vers

“Míg én negyed emberként szétesem, te lehozod a mennyországot édesen. Két porhüvely és a benyugtatózott életem, nézz a szemembe, és hazudd, holnap jobb lesz édesem”.

2018-ban házasodtak össze

Siklósi Örs 2018-ban vette feleségül élete szerelmét, Ninát, akinek a kezét a Budapest Park közönsége előtt kérte meg. A gyönyörű pár tavaly májusban ünnepelte a harmadik házassági évfordulóját. Alig néhány hónappal később diagnosztizálták az énekesnél a végezetes betegséget. Az AWS tagjai közleményben búcsúztak barátjuktól.

Gyászol az együttes

“Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk” – írják Facebook-oldalukon az AWS tagjai.

A zenekar menedzserének is nehéz

“Hullámokban tör rá az emberre, hogy megtörtént… vagy meg sem történt. Hülyeség az egész. Nem nagyon tudunk mit kezdeni magunkkal” – mondta elcsukló hangon az AWS menedzsere, Örs jó barátja, Marosi Nikolett.

Nem volt benne a pakliban, hogy elmegy

Marosi Nikolett szerint jó esélyei lettek volna az énekesnek, ők azt hitték, egyszerűen túllesz rajta. A barátai ugyan tudták, hogy sok kezelést kapott, de jól viselte a megpróbáltatást. “Egyáltalán nem számoltunk a lehetőséggel, hogy ez lesz” – mondta a menedzser, aki hozzátette, minden rendben volt addig, amíg Örs el nem kapott egy fertőzést, bár azt is megjegyezte, nem ismerik az orvosi részleteket.

Váratlanul ért mindenkit a halála

Az AWS menedzsere szerint Örs családja és felesége, Nina teljesen összeomlott, mindenkit nagyon hirtelen ért az énekes halála. A menedzser ugyanakkor azt is kiemelte, hogy Örs a betegsége alatt is dolgozott egy albumon.

Lehet, hogy kiadják a félkész dalokat

Marosi Nikolett azt is elmondta, hogy Örs szólóprojektjének dalai már majdnem készen voltak. Ezeket a dalokat elképzelhető, hogy ki fogják adni, de ezt még nem tudják pontosan, hogy hogy lesz. Az AWS-nek fellépéseik is le voltak szerződve, viszont azt senki sem gondolta, hogy Örs itt hagyja a zenekart. “Nem tudjuk, mi lesz” – mondta Nikolett.

Az AWS a Viszlát nyár című dallal nyerte meg A Dalt

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Siklósi Örs – Forrás: YouTube